Jump to content

Färgprickarna


Kerstin D
 Share

Recommended Posts

Hej . Ny på detta med lchf och har nu i snart 5  veckor kört strikt lchf och det fungerar ypperligt 😊. Tänkte baka ett bröd jag hittat till helgens musslor men det var en ” gul” plupp men ändå bara 1 g .. de strikta recepten är ju gröna men kan innehålla fler kolhydrater . Hur funkar det .. tänker jag fel ? Glad om ngn kan svaramig 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Välkommen hit Kerstin!

Lycka till med ditt nya LCHF liv! Kul att det går bra. :)

 

En del recept innehåller mycket protein och då kan de bli "gul-klassade" även om det är lite kolhydrater. Klistrar in lite text från Dietdoctor här nedanför.

 

Våra strikta recept är också begränsade när det gäller protein. Vår grundregel är att vi accepterar max 25 energiprocent protein i våra strikta/ketogena recept. Ju lägre kolhydratinnehåll, desto mer protein accepteras:

  • 3 % carbs = max 27 % protein
  • 2 % carbs = max 29 % protein
  • 1 % carbs = max 31 % protein
  • 0 % carbs = max 33 % protein

 
Om det är för mycket protein i ett recept för att det ska klassas som strikt LCHF hamnar det i kategorin måttlig LCHF.


https://www.dietdoctor.com/se/lchf/hur-lite-kolhydrater-innebar-lchf

 

  • Like 3
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...