Kerstin D

Färgprickarna

Recommended Posts

Hej . Ny på detta med lchf och har nu i snart 5  veckor kört strikt lchf och det fungerar ypperligt 😊. Tänkte baka ett bröd jag hittat till helgens musslor men det var en ” gul” plupp men ändå bara 1 g .. de strikta recepten är ju gröna men kan innehålla fler kolhydrater . Hur funkar det .. tänker jag fel ? Glad om ngn kan svaramig 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Välkommen hit Kerstin!

Lycka till med ditt nya LCHF liv! Kul att det går bra. :)

 

En del recept innehåller mycket protein och då kan de bli "gul-klassade" även om det är lite kolhydrater. Klistrar in lite text från Dietdoctor här nedanför.

 

Våra strikta recept är också begränsade när det gäller protein. Vår grundregel är att vi accepterar max 25 energiprocent protein i våra strikta/ketogena recept. Ju lägre kolhydratinnehåll, desto mer protein accepteras:

  • 3 % carbs = max 27 % protein
  • 2 % carbs = max 29 % protein
  • 1 % carbs = max 31 % protein
  • 0 % carbs = max 33 % protein

 
Om det är för mycket protein i ett recept för att det ska klassas som strikt LCHF hamnar det i kategorin måttlig LCHF.


https://www.dietdoctor.com/se/lchf/hur-lite-kolhydrater-innebar-lchf

 

  • Gilla 4
  • Förvirrad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.