Gå till innehåll

Intressant video med Dr Dale Bredesen


Recommended Posts

Bör ses av alla som är intresserade av Alzheimer eller annan typ av demens.      

PS  Är det någon som känner till någon läkare i  Sverige som arbetar efter Dr Bredesens protokoll?

  • Gilla 2
  • Tack! 2
  • Boom 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-11-26 at 21:38, HelgeK sade:

Bör ses av alla som är intresserade av Alzheimer eller annan typ av demens.    

Som vanligt är du observant! Bredesen intresserade mig, redan före min LCHF-period. Vid sidan av intrycken från Kostdoktorns forum, är det mycket möjligt att jag delvis påverkades av honom och hans ketosresonemang, innan jag slog till. Hans utläggningar är mycket intressanta och är inte bara för oss äldre att ta del av - även vissa 30-40-åringar har anledning att göra sig bekanta med honom.

Observera att det finns risker även i låg ålder att falla tillbaka i kognitivt avseende. Många är infartsvägarna som Alzheimer kan drabba hjärnan på. Symtom som man bör lära sig att känna igen. Socker inte minst som ett långsamt verkande gift och de toxiska effekterna via bearbetade livsmedel etc. Det ökade antalet Alzheimerfallen i åldrarna 30 - 40 år är skrämmande - svårt att i de sammanhangen bortse från den ökande andelen toxiner i vår föda (växtbesprutning och tillsatser), om vi inte tillreder vår mat själva av friska, obehandlade födoämnen. 

Ta HelgeK på orden - missa inte Bredesen - han är väl värd allt intresse och hans betoning av olika ketosnivåer, för att säkra bra resultat (minska risker) kan mycket väl vara analoga med minskningen av risken för cancer och en rad andra kultursjukdomar. Många av oss har nog en känsla av att de senare, där Alzheimer ingår, kan karaktäriseras som bristsjukdomar. För liten andel D-vitamin, Magnesium, kalcium, K2-vitamin och en rad spårämnen som våra utarmade jordar inte längre förser oss med, ligger bakom. När t.o.m. våra biffkor måste utfordras med tillskott t.ex. av B12-vitamin, har det gått långt!

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När man läser Bredesen, så blir man också påmind om att vi också behöver alla esentiella  vitaminer,  mineraler och fetter. Sedan finns det saker som en del av oss kan äta och må bra av, medans andra får problem av att äta dem. som gluten eller mjölkprotein. Eller även laktos.    Så även LCHF:are  måste äta allsidigt. Men ändå väldigt annorlunda än vad SNF/SLVvill att vi skall äta...

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
17 timmar sedan, HelgeK sade:

Så även LCHF:are  måste äta allsidigt. Men ändå väldigt annorlunda än vad SNF/SLVvill att vi skall äta...

Just det är väl egentligen det mest kännetecknande för LCHF-kosten, som med alla medel kritiseras utifrån (som felaktigt påstådd vara ensidig). Detta beroende på missuppfattningen om betydelsen lågkolhydratkost.  Kritikerskaran har t.ex. inte insett att siffran 75 % inte anger mängden fett utan andelen energi ut fett, vilket är en helt annan sak.

Problemet för kostrådgivarna, som ser tallriksmodellen som sitt huvudsakliga verktyg, måste rimligen relateras till den genomsnittliga kunskapen i ämnet matematik, som den svenska skolan länge haft svårigheter med att hålla uppe. 

Vad gäller SNF/SLV, tillämpas en trosvisshet som bygger på "hundratusentals forskningsrapporter" i vilka 1950-talets fettskräck har en framträdande ställning. När man granskar uppgifterna, kan antalet rapporter vanligtvis reduceras till ett fåtal omodernt utförda epidemiologiska studier, som går stick i stäv mot modern forskning.

Rader av välgjorda moderna studier har tydligt visat att "sockermaten" i stora drag kan anses ligga bakom den dramatiska utvecklingen av nutida kultursjukdomar, som under tidigt 1900-tal knappast var kända. Bredesen utgör ett bra exempel och är tydlig med kroppens behov av fettdrift vad gäller undvikandet av Alzheimers sjukdom.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Angående demenssjukdomar som orsak till förtida död, hittade jag i mina gömmor följande skrämmande utveckling i Sverige, som för kvinnor över 65 års ålder på bara 30 år ökat med 450 % !!! :

1774834533_ScreenHunter_1338Sep_1111_54.thumb.jpg.d9d6048b984cdc293be3463985ca4ca7.jpg

Tja... Inte kan det bero på att folk äter för mycket kött och fet mat! Den övre kurvan, som gäller kvinnor, antyder istället att övervikten veganer/vegetarianer bland kvinnor ger visst utslag.

Även om nästa graf inte berör Sverige specifikt, utan gäller hela världen, kan man delvis relatera grafen även till utvecklingen här, som visar den dagliga förbrukningen av föda som till 76 % består av växtbaserade produkter 17% av animaliska och resten drycker (rent vatten upptas ej):

209422453_ScreenHunter_1402Oct_0102_50.thumb.jpg.550db0a56f7144acc513d95315cce88a.jpg Ännu värre kommer utvecklingen att bli, om dagens dietister - vår tids  klimatalarmister - lyckas uppamma alltfler människor att ansluta sig till veganrörelsen. Då kommer den växtbaserade födan att ta över helt och kultursjukdomarna i Sverige att börja övergå i liknande utveckling som vi nu ser i USA.

  • Ledsen 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...