Jump to content

Detox ur långsiktigt perspektiv


DRAKULLA
 Share

Recommended Posts

Jag har tyckt att jag levt hälsosamt för det mesta med LCHF-kost och periodisk fasta  mm. För ca ett halvår sedan började jag läsa mycket om detox. Jag förstod snart att det krävs mer än LCHF, fasta, ekologisk mat och undvikande av allt som vi känner till som kan skada vår hälsa. Alla människor, inkluderat nyfödda har samling tungmetaller i kroppen av olika slag. Ruggigt!

Fler än jag har väl kanske tidigare trott att levern och njurar sköter jobbet med att rena kroppen. Jodå, men vår skapare räknade inte med alla miljögifter, wifi och annat som finns idag som reningsorganen inte klarar av att ta hand om. Det bästa de kan göra är att lagra tungmetaller och andra gifter i fettcellerna för att "säkra" dem. Det krävs ett målmedvetet arbete för att få fettcellerna att släppa ifrån sig gifterna(riskfyllt) och det skyddande fettet runtom. De som har jojobantat mycket har fått ett gediget lager(Tackar!). Detta kan förutom hälsorisken även leda till viktnedgångsresistens. Tror jag är en av dem.

Nåväl, vilken tur att det finns åtgärder! Främst vill jag rensa kroppen på tungmetaller och annat skräp så klart men jag tar gärna också en bonus med lite viktnedgång om det finns möjlighet.

Jag har lyssnat mycket på Wendy Myers, Daniel pompa m.fl. som är kunniga på detox. 

Det är super viktigt att använda bindemedel när man detoxar så att man inte vispar runt gifterna i kroppen. Har man otur kan de då hamna i hjärnan. Jag använder Bentonit, Zoelite, Chlorella, Enterosgel, Cilantro. Varierar eftersom de binder olika gifter. Äter alltid mycket gröna grönsaker, citron, Shilajit(mineraltätt), grapefrukt och nu även broccoligroddar. Viktigt att fylla på med mycket mineraler eftersom mineralerna ska ta över de platser i kroppen där skräpet finns. Konkurrens alltså. Har man/har haft parasiter i kroppen händer det att dessa symtom ploppar upp när man rensar. Jag fick Borrelia i somras utan att ha haft någon synlig fästing i år men tidigare(tvingades ta antibiotika tyvärr). Har tidigare haft problem med tennisarmbågar, dessa gör sig påminda nu när jag detoxar(sticker som nålar)

Jag har införskaffat mig ett litet tält med far infraröd bastu som får mig att svettas ordentligt. Att svettas passivt(parasympatiskt= lugnande) driver ut gifter mycket mer än svettningar när man tränar fysiskt(sympatiskt= stress). Vanlig bastu är också toppen. Infraröd bastu värmer upp kroppen direkt och ger värmeterapi djupt innanför skinnet, används ibland vid cancer, kuvöser mm. Senaste projektet är ett hemmabygge med infraröda lampor 4 x 250 w. som min snälla man hjälpte mig att snickra ihop. Han håller själv på att bygga en vanlig bastu i källaren och gjorde lite paus i bygget för att hjälpa mig med den infraröda ljusterapin🥰. Skillnaden på denna och tältet är att lamporna tränger ännu djupare in i kroppen och man får ljuset som finns samma i solens värmande strålar. Nu ska detta kombineras. Måste visa en bild.Är det någon mer av er andra som har inkluderat långsiktig detox så vore det intressant att få veta hur ni gör! thumbnail_IMG_0162.jpg.ac5e81f3de8a1a171d7a00d1ab1ad59a.jpg

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

28 minuter sedan, Jamtlandstjej sade:

Kanske ett hemmabygge vore nåt... 

Javisst. Om man inte har lust att bygga något så kan man ju köpa några lampor och sätta upp där det passar. Det man måste tänka på är att armaturen måste klara hettan så keramiksockel är bra eller köpa en färdig armatur på ebay(infrared heat lamp). Används mycket till reptiler(kanske därför jag gillar dem..)😉.

 

 • Like 1
 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

4 timmar sedan, Jamtlandstjej sade:

Kanske ett hemmabygge vore nåt... 🤔

@DRAKULLAs man har redan nu en hög beställningar på dessa underverk och lovar att leverera lagom till jul om man beställer före Lucia! ;)

Skämt åtsido, detox är jättehäftigt, både vad som kan sättas igång och olika metoder. Går iofs lite mode i metoderna också. 
Har tänkt en del på detox ur perspektivet atypisk autism. Atypisk autism upptäcks oftast först i 3-årsåldern och med tanke på att 98% av alla barn med autism (amerikansk undersökning som nämns bla hos Dr Perlmutter) har problem med avgiftning är det kanske inte så konstigt. Kroppen är ju fantastisk på att kompensera men till slut går det inte längre. Nu är detta mina egna spekulationer men nog är det intressant. Avgiftningen är så oerhört viktig. 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

14 timmar sedan, MariaF sade:

Atypisk autism upptäcks oftast först i 3-årsåldern och med tanke på att 98% av alla barn med autism (amerikansk undersökning som nämns bla hos Dr Perlmutter) har problem med avgiftning är det kanske inte så konstigt. Kroppen är ju fantastisk på att kompensera men till slut går det inte längre. Nu är detta mina egna spekulationer men nog är det intressant. Avgiftningen är så oerhört viktig. 

Ja det är den! Och nu i dessa dagar så har vi ju också all trådlös uppkoppling som barn och vuxna med autism är mer känsliga mot än andra.

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Shilajit tycks vara superbra för alla funktioner i kroppen. Jag har tagit detta näringstäta naturliga tillskott under några månader. Shilajit ska vara ett bra tillskott vid detox. Det innehåller en stor del fulvosyra och humussyra, massvis med mineraler och spårämnen. Det smakar ungefär som det låter😝men jag har vant mig för den goda sakens skull. Jag har lagt till några dagars fasta på min detox nu och är inne på min tredje dag. Under fastan tar jag Shilajit som enda näring och jag upplever det som om kroppen känner sig helnöjd. Ingen hunger, inget sug. 

Mer om Shilajit: https://lifespa.com/researchers-rediscover-longevity-herb/

Jag kombinerar detta med min infraröda bastu(hemmabygget) och har fått till ett riktigt bra (tillfälligt) tält till det så det blir perfekt värme som ger floder av svett. Fantastiskt! Min man är lite förvirrad över min nya sovrumsinredning men jag tycker nog att man kan använda vårt överkast till fler ändamål än sängen...🤓 Som sagt , bara tillfälligt. Ekipaget ska ner i källaren när det är ordning där nere med bastu och relaxrum. 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Utdrag ur artikeln:
We now see thousands of cases against the vaccine industry, as another Italian court has awarded €178,000 to a family who’s child contracted autism from the MMR Vaccine.

Intressant. Är inte Italien ett av de första länder som vill införa tvångsvaccinering? Vet inte om de lyckades, protesterna var massiva i fjol. Komplex och svår fråga. Vissa får skador av vaccinerna, andra av ovaccinerade smittbärare... Hur man än vänder sig har man liksom rumpan bak... :(

Sedan är det en amerikansk sida så vad GcMAF immunoterapi egentligen är är inte så lätt att se.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Mindy Pelz har gjort många bra videos om fasta och detox. Denna handlar om utgångar för allt skräp och gifter som kroppen gör sig av med. Om inte utgångarna är öppna så kan man få div. besvär vid detox och fasta som t.ex. huden, ögonen, njurar, lymfsystemet, magen mm. Jag har börjat varva in lite mer fasta nu för att försöka gå ner i vikt. Enligt Mindy Pelz så är nyckeln till att släppa på fettet att variera olika fastevarianter. Periodisk fasta har jag praktiserat under flera år men det hjälper inte längre för viktnedgång. Det gäller väl att få kroppen att inte bli för bekväm med ett enformigt mönster så nu ska jag testa att mixa och variera mer med fastan och även blanda in lite mer/mindre protein, "festdagar" med mer kolhydrater mm.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jag har sytt ett fint tält till min infraröda bastu och hela ekipaget har fått flytta ner i källaren till relaxrummet. Den första infraröda lilla bastun som var som en täckjacka i UFO-modell klippte jag sönder för att endast nyttja de infraröda värmeplattorna ihop med de infraröda lamporna som min man hjälpte mig att snickra ihop. Alltihop blev verkligen kanonbra och jag är helnöjd! Min man har också byggt klart en jättefin finsk bastu också intill relaxrummet och den nyttjas också flitigt. Svetten lackar och det känns verkligen som att driva ut orenheter ur kroppen. Det jag noterat senaste tiden är att  ofrivilliga  svettningar och ev. svettlukt har minskat sedan jag började basta.  Bytte ut traditionell deodorant mot silverdeo(utan aluminium) för ca ett år sedan. Nu pausar jag deodoranten helt .ex. när jag är ledig och hemma. Snabbt gjort att ta i bruk igen om man vill ha sällskap....😘

Varierar bindemedel för utkommande gifter. Har lagt ner bentonitleran tills vidare (alldeles för äckligt), nyttjar Enterosgel, Clorella och nu har jag börjat med Pectasol-c(Pectin). Tar även mer sällar aktivt kol som t.ex. här om kvällen efter en tjejkväll med på tok för mycket vin i förhållande till vad jag tål(nästan inget). Då tog jag aktivt kol när jag kom hem och morgonen efter för att suga åt sig delar av den förgiftning som faktiskt en alkoholfylla/bakfylla är................Men trevligt hade vi😜

Har börjat lyssna mycket på Naomi Whittel på Youtube. Hon är fantastiskt behaglig att lyssna på. 

 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jag kan konstatera att glutationskomplex faktiskt kan ta bort åldersfläckar. Jag har tagit detta tillskott under ca ett halvårs tid.
Det var främst för att hjälpa levern med detox men jag var också nyfiken på om det kunde göra något åt den ålderfläck som jag hade ovanför mitt ena ögonbryn, ca 2 X 3 cm stort.
Har hört/läst att det kan ge effekt. 
Jag har haft märket ett par år och sminkat över det. Nu är det helt borta. Otroligt! Fast att jag suttit i solen utan skyddsfaktor nu under våren.
Inget allvarligt problem men ändå kul att se denna effekt.😊

 • Like 4
 • Boom 1
Link to comment
Share on other sites

10 timmar sedan, MariaF sade:

Tjoho! Jag visste att det var bra till mycket men det var ju riktigt häftigt!! 

Ja, det får mig att fundera över varför vi får åldersfläckar. Är det något som kroppen rensat ut?
Varför kommer de fram när man blir lite äldre?
Mina fräknar har jag kvar sedan barnsben så det verkar vara en annan sak.
Skönt att slippa brunögat i pannan!😉

 • Like 2
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Efter en lång paus med den infraröda bastun återupptar jag "behandlingen". 
Efter an massa roligt snickrande i sommar har jag tyvärr fått tillbaka min tennisarm som jag hade för några år sedan och lyckats bli kvitt nästan helt.
Jag har nu vilat armen under ett par veckor och tagit inflammationshämmande, kanske blivit lite bättre.
Så kom jag på häromdagen att jag har ju mina bortglömda infraröda lampor i källaren!
Perfekt med lamporna för detta ändamål också! Har suttit några tillfällen nu och det ger otroligt bra lindring/förbättring🙂.
Läste på lite igen om infrarött ljus och hittar att det "påskyndar läkning av inflammationer". 
Fantastiskt! Nu blir det tältet en stund varje dag en tid framöver.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...