Jump to content

Apoteket (blodtrycksmedicin inte veckans vara)


inga-lill

Recommended Posts

Besökte Doc Morris igår för att fylla på läkemedelsförrådet. (blodtrycksmedicin av två sorter) jag är lite noga med fabrikaten också.

Tyvärr hade fanns inte det jag skulle ha hemma, det är andra fabrikat som är veckans vara, blir jag upplyst om. Nå, finns två apotek till i byn, så det ska väl ordna sig tänker jag. Apotek nummer två och tre...samma sak, inte veckans vara....

 

Hur kan medicin vara veckans vara? Borde inte det vara förbehållet solkräm, tvål, hudlotion osv.?

 

Kan nån hjälpa mig reda upp det här, för tydligen spelar det ingen roll om det är ett sas "rktigt" apotek eller ett typ doc morris, 

Vem bestämmer isåfall veckans vara? Vilka sorts medikamenter kan det gälla? det kan ju faktiskt vara så att man inte mår så bra av en utbytesmedicin, även om den innehåller samma ämnen.

 

det märkliga är också att jag inte stött på detta tidigare, trots att den leende expediten förklarade att det här systemet använts sedan apoteket avreglerades....

Link to comment
Share on other sites

Så har det varit länge. Billigast likvärdig vara ingår i högkostnadsskyddet, vill man ha något annat får man betala mellanskillnaden själv. Vad som råkar vara billigast varierar från gång till gång, så det kan bli lite lagom förvirrande. Rent ekonomiskt förstår jag varför de gör så, men jag tycker ändå inte att det är ett bra system. Har man fyra olika tabletter som ska doseras olika, och man inte får samma varje gång, så är det nog lätt att råka göra fel.

Link to comment
Share on other sites

Jo, billigast likvärdiga vara är jag bekant med, men att det nu kallas för veckans vara!! och att det är det som finns hemma!!  Som sagt första gången det har hänt.

Vid tidigare tillfälle har jag fått veta att medicinen jag skulle ha har slutat tillverkas, Tog kontakt med läkemedelsföretaget, som blev mäkta förvånade, och styrde upp det hela.Så förstå om jag är lite skeptisk ibland... :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...