Hannah

Bröd?

Recommended Posts

31 minuter sedan, Hannah sade:

Åh tack 🙏

Varsågod ❤️ När jag för 10 år sen började med LCHF och slutade med gluten, som hade gett mig svåra magbesvär hela livet utan att jag visste att det var orsaken, så ville jag hitta på goda bröd utan mjöl och med minimalt med kolhydrater. Jag tillhör dem som kan nöja mig med en matig macka utan att överäta och som du ser på ingredienserna i mina brödrecept så är de rejält näringstäta, inget lätt glutenfluff fullspäckat med kolhydrater :)

 

  • Gilla 7

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Med risk att vara tråkig och tjatig...

Vill du bli frisk och må bra? Det tråkiga med substitut för gamla droger och att hålla fast vid gamla vanor är att det kommer att ta längre tid att skapa nya bättre vanor. För det handlar egentligen om vanor och om motivationen och förståelsen om vilka vanor är bra och vilka är dåliga. 

Visst kan du ha en skiva av Birgittas underbart goda bröd och fortfarande hålla dig till strikt LCHF. Frågan är snarare: kan du det? Bröd är ju inte min baneman. Jag kan till exempel inte äta frukt alls. Äter jag en liten bit slinker 3-4 frukter till innan jag har hunnit få stop på det och då är jag långt ifrån strikt LCHF där jag vill vara. Det är som med alkohol - total avhållsamhet gäller och man måste vara ärlig mot sig själv. Man måste rannsaka sig själv och förstå varför man vill äta strikt LCHF och vilka snubbeltråd man själv har på vägen till tillfrisknande och/eller hälsosammare vikt? Att bara ersätta spannmålsbaserade brödsorter med nötbröd kommer att göra vägen till hälsa krokig och lång.

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
18 timmar sedan, Hannah sade:

Finns det något bröd jag kan äta, baka vid strikt Lchf?

Som du kanske redan förstått så är "bröd" no-no på LCHF!

Iallafall, det finns grader i helvetet.. dvs det finns substitut och det finns mer eller mindre bra recept på LCHF-bröd!

Inte nog med det.. vi lever i ett brödberoende land.. skumt ioförsig iomed att vi är ett av världens rikaste länder och att de som lever i de fattigaste i princip är helt beroende utav spannmål för sin försörjning?

Hur som helst, du har redan fått recept, jag bakar inget själv, det händer att jag äter vanligt bröd.. väldigt sällan.. alldrig som kalorikälla utan då oftast under en räkmacka.. oftast lämnar jag själva brödskivan!

Hur som helst.. bröd är billigt, ger en hel del kalorier, men väldans lite näring. typ det är glukos i form av stärkelse!

Såå nu skruvar jag till det lite.. dvs finns det ingen potatis/pasta jag kan äta, baka, laga till vid strikt LCHF?

Jo det är samma där.. dvs LCHF handlar om att drastiskt dra ner på kolhydrater/höja fettet/hålla protein på normal nivå.. varvid bröd/säd/potatis/pasta/ris/socker, typ försvinner ur kosten.. iallafall så länge man är strikt!

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mina favoriter är Birgitta Höglunds zucchininbröd och fröknöcke samt kostdoktorns mjuk lchf limpa.

Sen har jag inte testat alla...

Jag ser inte brödet helt som ersättning för vanligt bröd. Beroende på livssituation så kan det vara ett smidigt alternativ. Jag ser det lite som om lchf-bröd sätts som nono, så ökar risken att ta sämre alternativ eftersom ”allt bröd ändå är skit”. Kokta ägg brukar ibland föreslås istället, och visst funkar det ibland, men det är gott med annat ibland.

https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/23/limpa-lchf-med-zucchini-sesam-och-kanel-15-tips-pa-andra-glutenfria-brod/ (Jag läger till bakpulver, men jag orkar aldrig vispa så mycket som det står)

https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/

https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-mjuk-limpa

 

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack, Tobias, roligt att du uppskattar mina brödrecept :) Vi är ju väldigt många inom LCHF-världen som inte kämpar med olika former av beroenden eller ätstörningar, så för oss fungerar ju ett glutenfritt lågkolhydratbröd mycket bra.

Men det glöms ofta bort av dem som absolut inte vill eller kan använda någon form av substitut. Lika väl som jag accepterar att många väljer bort olika livsmedel av olika anledningar, så vill även jag accepteras för mitt val av LCHF-bröd och annan typ av mat med få kolhydrater ❤️

 

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Klokt Birgitta! 

Håller med om acceptans mot allas olikheter ❤

Tack för all input och vet att alla kommer från en grund att hjälpa.

Stänger denna tråd nu tänker jag 🙏

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.