Cleppa Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Hmmm lösning både på klimathotet och brist på mat? https://www.nyteknik.se/innovation/da-ar-finska-bakterieproteinet-billigare-att-producera-an-soja-6983629 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Är kroppen designad att ta emot detta? Eller blir det ett fall för immunförvaret att gå i red alert? 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Den där kärleken för nya teknologier kan vara så vilseledande ibland speciellt när forskningen om dem är okritisk och används för att rättfärdiga snarare än kontrollera. Jag håller med @Ekner om något är billigt att producera betyder det inte att det ska ätas. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Eller protein från giftigt frö. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7383830 – Mängden protein i alla de bomullsfrön som produceras i världen skulle räcka för att förse en halv miljard människor med sitt dagliga proteinbehov, säger Rathore Keerti. I arbetet med att på genetisk väg göra bomullsfröna ätliga gjorde Rathore Keertis grupp först hela bomullsplantan gossypolfri. Men konsekvenserna blev förödande. Bomullsplantorena blev helt uppätna av insekter, när insekterna inte längre hindrades av giftigt gossypol. Därför slog Rathore Keerti in på ett annat spår: att utveckla bomull där bara fröet är fritt från gossypol. 3 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.