Peter B Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Martina är på hugget! Det finns nu en tarmanalys som man kan beställa till en rimlig summa pengar. Martina skriver om den här:https://martinajohansson.se/gutfeeling-labs-analys-tarmflora/ Jag tycker att detta är mycket intressant eftersom många (även här på forumet) gör påståenden om tarmhälsa och dessutom ofta förklarar hur problemen med tarmhälsan ska rättas till. Min uppfattning är dock att i allmänhet så har man ingen aning om hur tarmhälsan egentligen ser ut. Man vet inte heller om de åtgärder man utför för att rätta till "obalanser" har avsedd effekt på tarmhälsan. (Åtgärderna kan i och för sig vara bra ändå utan att man egentligen vet varför de fungerar) Jag tror naturligtvis på att bakteriefloran i tarmarna har stor betydelse för hälsan och att den påverkas mycket av vad vi stoppar i oss och notera att det inte motsäger det jag skrev ovan. Hursomhelst ett första steg mot mer kunskap är att faktiskt analysera vilka bakterier som finns i tarmarna. Sedan kommer nästa steg, hur ska resultatet tolkas. Läs artikeln med Martinas resultat hon har en del kraftiga avvikelser, är det positivt, negativt eller spelar det ingen roll? Väl värt att fundera på. Jag kunde förstås inte hålla mig utan beställde också ett prov. I Martinas artikel finns en rabattkod som ger 20% rabatt. Direktlänk till provtagningssajt:https://gutfeelinglabs.se/sv Ytterligare ett företag som verkar ha ett test på gång:https://symbiome.io/ Lite bonusläsning:https://tarmsjukdomar.se/nyhetsinlagg/nu-kan-du-mata-dina-halsoframjande-tarmbakterier/ 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Kan vara bra ide om man lider av svåra kroniska hälsoproblem 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HMB Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 @Peter B, jag kan inte se att Martina har något att göra med de sidor du länkat till...? Hur gjorde du den kopplingen? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGK Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 43 minuter sedan, HMB sade: @Peter B, jag kan inte se att Martina har något att göra med de sidor du länkat till...? Hur gjorde du den kopplingen? Här är länken till Martinas inlägg: https://martinajohansson.se/gutfeeling-labs-analys-tarmflora/ 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 Tack SGK! HMB, jag hade fellänkat, det är rättat nu (samma länk som SGK klistrade in ovan) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 Tjoho! Nu har jag fått svaret på mitt tarmprov. Var det värt en tusenlapp? Nu vill jag ha lite tips på vad jag ska göra med den här informationen! (Kan ju tillägga att profilen på mina provsvar påminner om Martinas även om det finns en del skillnader) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 Som hastigast kollade jag på Dr Perlmutters hemsida och fick beskrivningen av några vanliga, bra bakterier varav några som du tycks ha noll av. https://www.drperlmutter.com/learn/resources/probiotics-five-core-species/ Lactobaccilus plantarum: Found in kimchi, sauerkraut, and other cultured vegetables, this bug is one of the most beneficial bacteria in your body. It survives in the stomach for a long time and performs many functions that help regulate immunity and control inflammation in the gut. It also helps fortify the gut lining, fending off potential invaders that might compromise the intestinal wall and sneak into the bloodstream. In fact, L. plantarum’s beneficial impact on the gut lining is perhaps its most important attribute, for it reduces gut permeability, thereby reducing the associated risks for leaky gut—including an increased risk for virtually every brain disorder. Moreover, L. plantarum can quickly digest protein, and this has the ultimate effect of preventing food allergies and even treating such allergies when they arise. Its been shown in experimental animal studies to protect engineered mice from having clinical symptoms of multiple sclerosis and even reduce the inflammatory response typical of that condition. Finally, L. plantarum has an uncanny ability to absorb and maintain important nutrients such as brain-friendly omega- 3 fatty acids, vitamins, and antioxidants. All of these actions make L. plantarum essential for fighting infection and taking control of any pathogenic bacteria. Lactobaccilus acidophilus: L. acidophilus is the darling of fermented dairy products, including yogurt. It keeps the balance of good vs. bad bacteria in check and in doing so, aids your immune system. In women, it helps to curb the growth of Candida albicans, a fungus that can cause yeast infections. L. acidophilus has also gained fame for its ability to help maintain cholesterol levels. In the small intestine, L. acidophilus produces many beneficial substances that combat pathogenic microbes, including acidolphilin, acidolin, bacteriocin, and lactocidin. Lactobaccilus brevis: Sauerkraut and pickles owe a lot of their benefits to this bug, which improves immune function by increasing cellular immunity and even enhancing killer T cell activity. It’s so effective in combating vaginosis, a common bacterial infection of the vagina, that it’s added to pharmaceuticals used to treat it. L. brevis also acts to inhibit the effects of certain gut pathogens. Perhaps best of all, it has been shown to increase levels of that all-star brain growth hormone BDNF. Bifidobacterium lactis (also called B. animalis): Fermented milk products like yogurt contain this gem, which is well documented to have a powerful effect on preventing digestive ills and boosting immunity. It’s also known to be helpful in knocking out food-born pathogens like salmonella, which causes diarrhea. Bifidobacterium longum: Just one of the 32 species that belong to the genus bifidobacterium, this is one of the first bugs that colonize our bodies at birth. It has been associated with improving lactose tolerance and preventing diarrhea, food allergies, and the proliferation of pathogens. It’s also known to have antioxidant properties as well as the ability to scavenge free radicals. In laboratory mice, B. longum has been shown to reduce anxiety. Like L. acidophilus, B. longum also helps maintain healthy cholesterol levels. Sedan nämner han Faecalibacterium på en annan del av sidan, de tycks vara bra på smörsyra: Higher quality of life indicators were consistently correlated with higher levels of two types of organisms, Faecalibacterium and Coprococcus. Interestingly, these are organisms that are known to produce the short chain fatty acid butyrate and are known to be associated with reduced inflammation as well. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 Ja man kanske ska skaffa sig bifido-lacto-bakterierna? Intressant var att Martina också nollade dessa ...de kanske inte trivs i LCHF-magar. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 9 hours ago, Peter B said: Ja man kanske ska skaffa sig bifido-lacto-bakterierna? Intressant var att Martina också nollade dessa ...de kanske inte trivs i LCHF-magar. Martinas tester är verkligen intressanta. Sen är väl frågan hur mycket avföringstest visar av vad som pågår därinne. Hur mycket behöver vi egentligen bakterierna. Den här videon ger lite perspektiv. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.