Pernilla Evasdotter

Veckomeny baserad på svensk råvaror

Recommended Posts

Hej! 

Jag har ätit LCHF i 5-6 år nu. Nyligen blev jag medlem och fick tillgång till veckoplaneraren vilket som är lyx för mig med ADHD! Jag tycker om att planera men inte när det kräver flera timmar så jag tappar tålamod eller koncentration.

 

Jag önskar att kunna få veckomeny baserad på svensk råvaror! Ganska många ingredienser är importerat. Jag vill undviker det. 

Hoppas ni på redaktör lyssnar på det här önskemål! 

Mvh Pernilla Evasdotter 

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Avstår du helt från gluten? Märker du skillnad?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
58 minuter sedan, Pernilla Evasdotter sade:

Hej! 

Jag har ätit LCHF i 5-6 år nu. Nyligen blev jag medlem och fick tillgång till veckoplaneraren vilket som är lyx för mig med ADHD! Jag tycker om att planera men inte när det kräver flera timmar så jag tappar tålamod eller koncentration.

 

Jag önskar att kunna få veckomeny baserad på svensk råvaror! Ganska många ingredienser är importerat. Jag vill undviker det. 

Hoppas ni på redaktör lyssnar på det här önskemål! 

Mvh Pernilla Evasdotter 

åh vad jag hajade till av din fråga, självklart tänkte jag oxå, tog och googlade lite och hittade dessa 2 bra länkar, för att enkelt kunna göra egna veckomenyer med svenska råvaror i grönsaksväg efter säsong,

https://www.naturskyddsforeningen.se/sasongsguide-for-gronsaker

https://sydgront.se/vara-produkter

Mvh Marie

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här har du konsumentguiden från Äkta vara. Innehåller bl a guider om livsmedel, e-nummer och när mat är i säsong. (fisk och skaldjur, frukt och bär, grönsaker är de kategorier som finns.)

Mats-Eric Nilsson har skrivit boken 'Smakernas återkomst' med mat efter säsong och fina bilder.

Edit: Vill man äta kött som är säsongsbetonat krävs nog visst frysutrymme. Då kan man om man vill köpa halvt eller helt lamm på hösten, kanske 1/2 gris runt jul, 1/4:s nötkreatur nu på våren. Hur man gör med kyckling och/eller vilt har jag inget bra svar på just nu.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.