Jump to content

Ketos går upp i vikt


Recommended Posts

Tre veckor är en mycket kort tid för att kroppen ska hinna ställa om från glukosförbränning till fettförbränning. Om du vill få bort en del av din fettvikt är vågen ett opålitligt verktyg. Den ger dig bara din totala vikt. Så om din kropp av någon anledning håller kvar vatten så går du upp i vikt. Det gör kroppen om man har inflammation någonstans eller om man tränar osv. En viktförändring på +/- 2 kg är en normal viktvariation.

Jag ser att du äter knäckebröd. Äter du det varje dag? Bröd är bröd oavsett om det är hårt eller mjukt. Den kan innehålla gluten som har visat leda till olika inflammatoriska processer hos många. Jag tror inte du kommer att gå ner i vikt om du fortsätter äta bröd. Stärkelsen i brödet binder också upp vätskan i kroppen. Jag vet att det är svårt att lära om men bröd i alla former är inte nyttigt oavsett vad man har hört under hela sin uppväxt och i hela sitt liv. 

Den metoden som kommer med all säkerhet ge dig en minskning av just fettvikt är fasta, förlängd fasta, då du fastar 2 eller fler dagar i sträck. Den brukar också hjälpa att minska inflammationen i kroppen. Ketogen kost kan lättare kombineras med fasta eftersom du har redan tränat kroppen att gå på fett. När du fastar blir omställningen inte lika stor. Jason Fung har en hel del filmer på YouTube där han beskriver alla fördelar med fasta. Eftersom stärkelserik mat gör att man har förhöjd insulin i kroppen befinner man sig ständigt i en fettinlagrings tillstånd. För att kunna förbränna fett måste du sänka insulinet och hålla den nere under en längre tid. Fasta är den enklaste metoden som fixar just det.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...