Jump to content

undvika kalcium


piero

Recommended Posts

Hej!

Min tonåriga son ska äta antibiotica flera månader och bör undvika matvaror med kalcium. Så han tar bort grädde, mjölk och ost, keso, creme fraiche. Hur strikt behöver man undvika kalcium under en sådan kur? Och hur kan man variera kosten trots detta så att det inte blir för ensidigt och trist? Sojamjölk/havremjölk är väl knappast bra alternativ.

Link to comment
Share on other sites

Om det är tetracyklin han har fått (?) så är det inte helförbjudet med kalcium, men det måste gå minst tre timmar mellan intagen. Om han ska ta medicinen morgon och kväll tillsammans med mat så blir det ju problem med de målen, men i övrigt bör han kunna äta som vanligt. Kolla vad läkarn sagt, eller vad som står i bipacksedeln. Några mat-tips har jag inte för tillfället, men önskar er lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Ja, det blir ju lite knivigt förstås... Jag skulle iaf sikta på att ta kvällsdosen så pass sent att jag kunde äta vad jag ville till middag. Så: middag vid 18-tiden, medicin vid 22-tiden. Återstår öviga mål... Klurar på vad jag äter till frukost som inte är mjölkprodukter, och kommer på ägg, ägg, ägg, avocado, räkor, majonnäs, lax samt random röror på nämnda ingredienser :) Fantasin flödar inte direkt tidigt på morgonen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...