Jump to content

Tecken på svält i urin?


Meg Grimmestam

Recommended Posts

Mnjaeä.. ketoner ses sällan eller uppges vara kristaller!

Det som läkare oftare kallar för kristaller, är något som mer har att göra med Njuren och dess funktion, dvs olika mineralsalter, dvs inte koksalt!

Eventuellt kan både läkaren eller du missupfattat det hela, för vid  LCHF, svält, bantning, maldigestion/malabsorbation ser man ketonkroppar .. kritstaller av olika mineralsalter ser man främst vid njurproblem!

Hoppas, hoppas att du misssuppfattat och att hen såg ketonkroppar, det är typiskt på LCHF/Ketogen diet,något man strävar efter!

Link to comment
Share on other sites

Det kan ju vara både och eftersom TS minns orden Svält och Kristall. Kombinationen, dvs svältkristaller, är ju inte så vida känd... 
Kristaller kommer ofta av att oxalater slunkit igenom tarmväggen och filtrerats i njurarna, precis som de ska om de kommit så långt. Helst ska de binda till kalcium mm redan i tarmen så njurarna förskonas men om mineralerna inte räcker till eller om tarmen läcker så slinker de igenom. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oj tack alla! Jo jag var där pga väldigt ont och det var njurbäcken-inflammation. Så det stämmer ju väldigt bra med det ni skriver. Men blir så förundrad varför hon påpekade att jag inte åt?!  
Ja jag vill gå ner ett par kg till. Just över magen. Och "vanlig" bantning tar ju bort på alla andra ställen istället. Men tipsen om man slutar gå ner brukar vara att minska på mjölkprodukter - och då tar jag bort vispgrädde, ost mm och det vill jag inte eftersom jag inte vill äta djur! Skulle ju hoppats att det var ketonkroppar hon såg, men då borde jag ju gå ner i vikt?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...