Jump to content

Diabetestest och kost?


Mammut01
 Share

Recommended Posts

Jag har medvetet ätit för att hålla blodsockret nere, en blandning av lchf och paleo. Har uteslutit socker, gluten och laktos ut min kost. 

Om jag skulle göra ett sk diabetestest på hälsocentralen, hur fungerar det då... Visar testet att jag har diabetes även om jag inte ätit socker under en tid?

Jag har länge haft symtom på diabetes, dvs jag mår illa direkt efter ätit socker eller mycket kolhydrater, kliar på armar intensivt, har kräkts ibland. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag skulle föreslå att du börjar med att testa fasteglukos och HbA1C. 

Det går inte att veta vad testet visar. Det kan alltså visa diabetes eller så visar det att du ligger normalt i socker.

Om du inte har gjort ovanstående tester tidigare när du mådde dåligt så vet du egentligen inte vad som var problemet från början.

(Precis som Jämtlandstjej skriver är det ofta ingen större ide att göra ett glukosbelastningstest när man äter LCHF)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ok det var det jag anar. Det är ju naturligtvis positivt att kosten har så god inverkan på det jag tror är diabetes typ 2.

Jag hade högt värde vid graviditet för 6 år sedan, de ville ge diagnos graviddiabetes. Fick testa med blodsockermätare hemma i två veckor med direktivet att äta som vanligt. Ät bullar om du brukar för då ser vi din diabetes och kan behandla den sades det. Jag gick hem och bröt ihop, men ändrade kosten direkt till lchf. Kom tillbaks efter två veckor med bra värden. Till deras förvåning så kunde de inte ställa någon diagnos graviddiabetes. Upplevde en sjukvård som var i otakt med tiden, med kostråd som gjorde mer skada än att ge hälsa tillbaka.

Idag har jag sedan dess samma symtom vid sockerintag, snabba kolhydrater och mjölk. Besvären har blivit värre och jag är konstant förkyld vilket jag tror beror på dåligt immunförsvar pga diabetes. Har varit sjukt i 4 månader nu. Förra vintern likadant.

Min oro är att de inte upptäckt ev diabetes vid glukos belastning och ingen hjälp finns då att få.... Borde jag äta socker en tid för att få rätt förutsättningar inför ett test?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...