camelm Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Hej alla. Vi har kört strikt LCHF sen 7/1 och mannen i mitt liv har gått ner i vikt och mår kanon. Jag gick ner första veckan och kämpar med hjärnan efter det - för jag har ju 10 kg kvar :-( men men jag mår kanon på insidan och allmänt bättre så vikten kommer nog.. när jag får åka träningen. Men det är inte därför jag skriver utan för att mannen saknar bröd, till en lördag och söndagsmorgon och vi har bakat alla möjliga recept. Goda men inte bröd feeling. Det är lite för "sockerkakiga" i konsistensen eller så är det bara frön :-) Jag vet att kommande höst kommer ett bröd recept i LCHF kokbok, och ja jag kan förboka boken om det är det som det hänger på varför receptet inte släpps tidigare. De har ibland på facebook ett inlägg om vad de ätit och en bild på vad jag kan se väldigt lika smörgåsar som förr. Så min önskan nu är att jag får recept här på LCHF strikt som det går, men på ett bröd som kan provas under påsklovet tills vi bakar och hittar så rätt som vi önskar. tack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostgoten Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Det kom ut en brödbok alldeles nyss. Baka matbröd Med LCHF heter den, skriven av Mariann Andersson. Jag har inte läst eller testat men hon har väl gott anseende inom lchf-bakning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Det finns ju ett passande talesätt som säger att det är svårt att både äta kakan och samtidigt ha den kvar Ju mer "brödlikt" man kommer desto mer spannmål och kolhydrater brukar leta sig in i recepten och därmed sämre resultat både avseende hälsa och viktkontroll Dom som brukar lyckas bäst med sin Lchf-satsning är i princip alltid dom som lyckas "klippa" mest med sina gamla brödmönster Bröd är egentligen inget som sysselsätter mina tankar mycket idag med några få undantag som pizzabotten pitabröd och min gamla nemesis blodplättar som jag har svårt att vara utan Till dom har jag dock hittat hyfsade kompromisser som håller mitt kvarvarande brödsug under kontroll 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ti Ti Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Birgitta Höglund delar generöst med sig av flera brödrecept på sin blogg. I detta inlägg finns länkar till flera sorters bröd: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/?s=br%C3%B6d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zcorpan Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Har du testat det här? http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=194 (jag brukar ha större delen av fröna hela) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valin Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Om man gör oopsies på rätt sätt (dvs så de blir fluffiga) så tycker jag det är godaste lchf brödet, påminner om tekakor. Men jag vet att inte alla håller med mig. En liten tanke bara, för de har ju väldigt bra innehåll. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 LCHF rostbröd är ett väldigt bra bröd. LCHF till vardag och fest har bra brödrecept. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hedster Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Sesambröd6 st ägg.4 dl sesamfrön.5-6 dl riven ost.2 msk fiberhusk.2 tsk bakpulver.1. Mixa sesamfröna ca 1-2 minuter. (Skall inte bli helt pulveriserat)2. Blanda alla torra ingridienser tillsätt sedan ost och sen ägg.3. Bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt (två plåtar för tunnare bröd) och grädda i ca 10-15 min på 225 gr. Vill man ha knäckebröd så torkar man brödet på ca 100 gr efter gräddningen. Detta bröd blir verkligen brödigt och det är ju inte mkt konstigheter i det heller. Funkar bra som hamburgebröd oxå. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelm Posted March 25, 2013 Author Share Posted March 25, 2013 TUSEN TACK ALLA NI SOM TAGIT ER TID ATT SVARAT. Här ska det bakas. Fastnat för två recept och inköp är redan gjort så antingen i morgon eller torsdag då jag är ledig från jobb. Återkommer med resultat och bild kanske :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labolina Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Brödet som bakas av Bakerix mjölmix från LCHF-butiken tycker jag får en konsistens mycket lik vanlig småfralla, däremot tycker jag inte om smaken av kokosmjöl som jag tycker slår igenom så jag brukar blanda ut mjölet med lite annat olika beroende på vad jag råkar ha hemma för tillfället. Men det blir fint bröd av det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Om man gör oopsies på rätt sätt (dvs så de blir fluffiga) så tycker jag det är godaste lchf brödet, påminner om tekakor. Men jag vet att inte alla håller med mig. En liten tanke bara, för de har ju väldigt bra innehåll. Hehe... De ser möjligtvis ut som tekakor...men du menar väl inte att de smakar som tekakor? Kvällens jätteoopsie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valin Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Hehe... De ser möjligtvis ut som tekakor...men du menar väl inte att de smakar som tekakor? Kvällens jätteoopsie Jag tycker faktiskt det påminner mer om det än många andra LCHF-bröd. Särskilt om man låter de torka några timmar. Men jag vet att inte många håller med. Är åtminstone det enda LCHF-brödet jag kan äta utan att tröttna. Och jag har testat att baka en del! Oj vilken megaoopsie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.