Jump to content

Humor?


Peter B
 Share

Recommended Posts

Eftersom det köttfria budskapet kommer från kyrkan, närmare bestämt sjundedagsadventisterna så måste ju dem ha något på julbordet de kan äta, annars så kommer de inte till himmelen och blir frälsta. De av oss som inte tror på att man måste äta veganskt eller vegetariskt för att få syndernas förlåtelse behöver inte bry oss. Dessvärre verkar dietisternas utbildning härstamma från samma rötter, fast det rent religiösa budskapet har blivit snyggt undanstädat. Och varför skulle det vara konstigt om man verkligen tror? Kyrkans mål har ju alltid varit att få så många anhängare som möjligt och värna om alla själar, vill dessa själar det eller inte. Tyvärr får man inte så många följare numera om man basunerar ut "ät veganskt - få syndernas förlåtelse".

Ja ja, det finns studier som pekar på att det är hälsosamt att äta "växtbaserat" men merparten av dessa är gjort av sjundedagsadventisterna på sjundedagsadventisterna då man har citerat varandras studier in i absurdum. Om någon anser att detta är ett pålitligt sätt att ta fram studier om mänskligt nutrition så må det vara hänt. Dessutom är det ju fullt naturligt att om Guds budskap är "rött kött orsakar cancer" så kan man ju inte ifrågasätta Guds budskap. Jag är bara så oändligt fascinerad över att de ändå studerar detta mha sin så kallade "vetenskap". Har Gud sagt det så borde det vara en axiom - inget att bevisa. 

Om man tänker att de som ursprungligen framfört antiköttsbudskapet kommer från kyrkan så faller alla pusselbitarna på plats. Man piskar kroppen för att rädda själen. Man tar bort det mest tillfredsställande och näringsrika maten för att komma till himmelen. Så de som vill komma till himmelen får gärna äta veganskt. Dessutom kommer man till himmelen lite fortare. Jag vill vara frisk medan jag lever på jorden.  

 • Like 4
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

15 minuter sedan, Peter B sade:

I en "underbar" framtid kommer man säkert kunna tillverka bioidentiskt kött av växtproteiner....men vi är inte där än. 😉

Underbar - men för vem? Kruxet är att bioidentiskt kött kommer inte att passa in i konceptet ;) Då kommer du ju igen att äta riktigt kött vilket är dåligt med tanke på själen. Vi förväntas ju att gå i jämmerdalen och lida tills vi kommer till himmelen och blir lyckliga igen. Med tanke på hur socker, spannmål, växtoljor och soja påverkar humöret och måendet via inflammation etc så skapar man en riktig jämmerdal även i västvärlden som påstås ju vara välmående, eller? ;)  

 • Like 3
 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Propagandan mot kött och mot mjölkprodukter kommer från det religiösa hållet. Det budskapet är numera pudrat med epidemiologisk vetenskap och en del moraliska kakor för att så många som möjligt ska nappa på det. Därav finns det en marknad för köttfria köttbullar trotts att de är näringsfattiga och allergiframkallande. Det största anledningen nog är att metabola sjukligheten breder ut sig och folk hittar inte rätt i den djungeln av hälsobudskap som råder idag. Man blandar ihop rena marknadsföringsknep med riktigt underbyggda hälsopåståenden. Priset, smaken och tillgängligheten också spelar roll. Lägg till nyhetens behag då nya produkter kommer och så tron på vetenskapen så är förvirringen total när det gäller maten.

Det intressanta är att många vill gärna granska kött och mjölkprodukterna under lupp och när man stirrar blint åt det hållet missar man allt det mindre nyttiga som finns i frukt och grönt. Otroligt hur propagandan och marknadsföringen har förvridit huvudet på folk. I början av 1900-talet fanns nog inga dubier om vad som var bra mat.  

 • Like 3
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

On 2020-05-11 at 22:37, Peter B sade:

Köttfria köttbullar?! 😉

 

https://www.dafgards.se/sortiment-/7452/

 

Nästa grej kanske blir fettfri LCHF?

Ralf Sundberg beskriver från sin USA-tid att ett företag tagit patent på ett fettfritt fett. Juridiskt säkrat genom en genomtänkt definition. Så... köttfria köttbullar representerar bara en lätt susning i förhållande till amerikanarnas sätt att agera med lagens stöd.🤺

 • Like 5
 • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

On 2020-05-15 at 22:35, Tobias sade:

En kollega på jobbet ligger steget före, han kallar sina köttbullar (ja, alltså riktiga av köttfärs) för animaliska vegobullar. Just för irritation över att köttfritt kallas för kött.

Hahahaha! Animaliska vegobullar, det ska jag sno :) . "Vad har du med dig till lunch idag?"

- "Min animaliska vegogrytan" eller
- "Mina animaliska vegobiffar med smörstekta champinioner" eller varför inte
- "Min animaliska vegooxfilé med kryddsmör". Inte en kotte kommer att fatta vad man äter :) 

 • Like 3
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

52 minuter sedan, Katerina sade:

- "Min animaliska vegooxfilé med kryddsmör". Inte en kotte kommer att fatta vad man äter :) 

De kommer att höra det de vill. Troligen tror de att det är nån sojavariant som låtsas vara oxfilé. Det är ju enbart pga smak och konsistens och möjligen gammal vana som vi äter kött...

Om de inte känner dig, förstås.

 • Like 3
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...
Guest Tureborgaren

Fick ett ex av kapten Haddocks ordbok i min hand häromdagen: en handbok i konsten att förolämpa med finess, enligt förlaget. Riktigt rolig. Förutom krabbsaltade tångräkor, alabasterskalle, kråmgädda, rullsvansapa och zinksvarvare, återfann jag även ordet VEGETARIAN... 

Kapten Haddocks ordbok | Cobolt Förlags webshop (coboltforlag.se)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...