Jump to content

LCHF/kärlkramp


Recommended Posts

On 2020-05-15 at 10:00, Sirpa Elsilä sade:

Hej har ätit LCHF i flera år. Har nu fått kärlkramp och medicin mot kolesterol. Kan jag fortsätta äta som vanligt, känner mig vilsen i mathälsodjungeln

 

Vi är ju inga läkare.. så det beror på orsak.

Iallafall så finns det inga vetenskapliga undersökningar som säger att LCHF orsakar varken kärlkramp eller högt kolesterol!

Det var ett försök att skämta.. dvs man hävdar att LCHF inte är säkert för det finns inga långa studier på det, då kan man även säga det motsatta?

Så vi tar hjälp av lite länkar från ansedda myndigheter;

"Kärlkramp beror oftast på att det har blivit en förträngning i ett eller flera av hjärtats kranskärl. Det gör att hjärtat inte får tillräckligt med syre, vilket särskilt märks vid fysisk ansträngning. Kärlkramp kan minska den fysiska prestationsförmågan, men de flesta kan leva ungefär som vanligt. Att ha kärlkramp ökar risken för hjärtinfarkt."

"Bröstsmärtor är inte alltid orsakade av kärlkramp

Ont i bröstet är en av de vanligaste anledningarna till att man söker akut sjukhusvård och kan ibland vara tecken på hjärtinfarkt. Men bröstsmärtor betyder inte automatiskt att man har hjärtproblem. Smärtorna kan ha många orsaker, till exempel irritation i slemhinnan i nedre delen av matstrupen eller sjukdomar i magsäck och gallvägar. Sjukdomar i lungan eller lungsäcken som exempelvis infektioner kan ge liknande symtom. Det gäller även vissa muskelskador."

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar--besvar/hjarta-och-blodkarl/blodkarl/karlkramp/

Du lämnar rätt lite information i övrigt, iallafall så är det rätt vanligt med bröstsmärtor och förhöjdt kolesterol bland befolkningen.. de vanligaste rekomendationerna brukar vara medelhavskost, motion och sluta stressa, dvs ändra livsstil.

Nu kan det ju vara som så att du fått rätt diagnos.. men det är hur vanligt som helst att folk får Statiner utskrivna för rätt milda symptom iomed att läkaren tror att du vill ha något piller.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...