Totto Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Jag gillar blodpudding, men det är ju inte så kul att behöva häva i decilitervis med mjöl i maten, så min fråga är: Finns det nån som känner till nåt recept på blodmat som inte innehåller enorma mängder spannmål? Blod är ju lätt att få tag i, särskilt för mig som har egna djur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Här är en som provat sig fram till ett recept: http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4ef20e7188f47274ca00fdc0-recept-pa-lchf-blodpudding Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Jag har experimenterat lite med blodplättar eftersom det är en husmanskost jag nästan blir tårögd över ibland Jag har hittat två metoder som funkar hyfsat Det ena är att göra ett slags rårakor med riven vitkål som jag doppar i blod/mjölk-blandningen Det funkar varje gång Det andra är att byta ut det traditionella rågmjölet mot kokosmjöl/fiberhusk Ibland har det gått jättebra och ibland blir det svårt att få plättarna att hålla ihop Fortsatt "labbande" krävs uppenbarligen för att hitta bästa balansen här Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 Tack Kjell, det där verkar vara precis vad jag är ute efter! Dufva, jag ska testa din idé också, men ha ägg i, det kan lösa bristen på fasthet. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Ja, det blir till att "labba" vidare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 Funderar också på om man kanske kan göra korvkaka med kokosflingor istället för korngryn eller ris? Det borde funka. Eller har nån tips? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Jag skulle pröva med pofiber. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 I korvkaka eller i blodpudding? funkar inte pofiber och fiberhusk ungefär likadant? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 I korvkaka eller i blodpudding? funkar inte pofiber och fiberhusk ungefär likadant? Var kom fiberhusk in har jag missat något? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.