Gå till innehåll

[Tips] Blodpudding


Recommended Posts

Jag gillar blodpudding, men det är ju inte så kul att behöva häva i decilitervis med mjöl i maten, så min fråga är: Finns det nån som känner till nåt recept på blodmat som inte innehåller enorma mängder spannmål? Blod är ju lätt att få tag i, särskilt för mig som har egna djur.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har experimenterat lite med blodplättar eftersom det är en husmanskost jag nästan blir tårögd över ibland

 

Jag har hittat två metoder som funkar hyfsat

 

Det ena är att göra ett slags rårakor med riven vitkål som jag doppar i blod/mjölk-blandningen

Det funkar varje gång :)

 

 

Det andra är att byta ut det traditionella rågmjölet mot kokosmjöl/fiberhusk

Ibland har det gått jättebra och ibland blir det svårt att få plättarna att hålla ihop

Fortsatt "labbande" krävs uppenbarligen för att hitta bästa balansen här :rolleyes:

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack Kjell, det där verkar vara precis vad jag är ute efter!

 

Dufva, jag ska testa din idé också, men ha ägg i, det kan lösa bristen på fasthet.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Funderar också på om man kanske kan göra korvkaka med kokosflingor istället för korngryn eller ris? Det borde funka. Eller har nån tips?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...