Jump to content

Hur man inte misslyckas med ägg och bacon!


Aerium
 Share

Recommended Posts

Är du som mig som kan äta ägg och bacon ett tag, men tröttnar snabbt på det? Då har jag en lösning som kan göra det lite lättare för dig. Med detta recept så tycker i alla fall jag att det blir godare. Dessutom så slipper du att hela huset/lägenheten luktar bacon.

 

Vad du behöver:

ca 120g skivat bacon

2 st ägg

20g smör

100g krossade tomater

bakplåtspapper

svartpeppar

vitpeppar

 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Lägg sedan ett bakplåtspapper på en plåt och lägg all bacon sida vid sida. Krydda sparsamt med svartpeppar, inte för mycket.

Lägg i 20g smör i stekpannan och vänta tills ugnen är 200 grader.

Sätt in plåten i mitten av ugnen. 8 till 11 minuter är bra, beroende på hur du vill ha din bacon. Jag gillar 8 minuter.

Sätt på plattan för stekpannan på medelvärme, t.ex 6-8 av 12 eller 3-4 av 6 och vänta tills smöret har smält.

Kläck 2 ägg i pannan (stekpannan, inte din panna). Går äggulan sönder har du förlorat.

Ha i krossade tomater tillsammans med äggen och krydda sedan med svart och vitpeppar.

 

Jag ser fram emot eran recension och om ni har fler tips för just ägg och bacon!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...