Aerium Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Är du som mig som kan äta ägg och bacon ett tag, men tröttnar snabbt på det? Då har jag en lösning som kan göra det lite lättare för dig. Med detta recept så tycker i alla fall jag att det blir godare. Dessutom så slipper du att hela huset/lägenheten luktar bacon. Vad du behöver: ca 120g skivat bacon 2 st ägg 20g smör 100g krossade tomater bakplåtspapper svartpeppar vitpeppar Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Lägg sedan ett bakplåtspapper på en plåt och lägg all bacon sida vid sida. Krydda sparsamt med svartpeppar, inte för mycket. Lägg i 20g smör i stekpannan och vänta tills ugnen är 200 grader. Sätt in plåten i mitten av ugnen. 8 till 11 minuter är bra, beroende på hur du vill ha din bacon. Jag gillar 8 minuter. Sätt på plattan för stekpannan på medelvärme, t.ex 6-8 av 12 eller 3-4 av 6 och vänta tills smöret har smält. Kläck 2 ägg i pannan (stekpannan, inte din panna). Går äggulan sönder har du förlorat. Ha i krossade tomater tillsammans med äggen och krydda sedan med svart och vitpeppar. Jag ser fram emot eran recension och om ni har fler tips för just ägg och bacon! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.