Jump to content

Veckopressjungelns kostrådgivning / ansvar


Nils Engström

Recommended Posts

Av en av mina kontakter fick jag igår följande två informationsblad som båda funnits i samma informationhäfte som rörde hälsosamt sätt att äta.

Det övre exemplet ser jag som ett bra exempel på sansad och korrekt information (möjligen med viss tveksamhet i punkt 3 om påstått problem med smör och ost). 

x2.thumb.jpg.a5ed81f40e342f06e92432bd02b2d829.jpg

Om informationen stannat vid detta vore allt frid och fröjd men när så följande skräckexempel förekommer i samma häfte blir man inte särskilt glad. Hur skall folk veta vem av de två som har rätt?

x1.thumb.jpg.c73b0b128182b502161f56a3f0cb201a.jpg

Om Hellénius hänvisar till  de 25 % som antas äta LCHF (kött, smör, mer animaliska produkter) är svårt att veta men vi är nog rätt övertygade om att denna professor avser att ge LCHF en känga. Hon vill på allvar att vi skall äta mer vegetabiliskt fett och i stort sett sluta med mejeriprodukter.

Vad gäller modern teknik har hon inte informerat sig om att det sedan decennier tillbaka finns utmärkta personvågar, som mycket bra anger andelen fett, muskler, vatten. Förresten anser hon inte vikten vara en särskilt stor riskfaktor att räkna med.

Hur ser ni på saken, finns det egentligen någon möjlighet att komma åt dessa medicinare som låter sig köpas av läkemedelsföretagen (Hellénius är en)? I hennes fall rör det sig om av läkemedelsbolag betalt uppdrag att tala för det som kan hålla människor kvar i en någorlunda sjuk kondition till att tvinga på medicin livet ut. Denna reklam för ett företag säger egentligen tillräckligt.

Ett obehagligt exempel, där orden läggs i hennes mun av företaget, som inte bara tillverkar statinpreparat till att minska kolesterolproduktionen, utan också från början inrättat och bekostat hennes professur. Av videon framgår tydligt att Mejerinäringen definitivt inte bidragit till hennes professur. En skam att en professor lånar sig till sådant som tas upp i denna video. Hon kan rimligen inte tro på vad hon uttalar sig om.

P.S.

Inte så märkligt att en representant från svensk skolmedicin agerar som i ovanstående sammanhang. Genomgången utbildning har ju styrts av läkemedelsföretagen, som har intresse av att uteslutande tjäna pengar på patenterade medicinska produkter.

Särskilt i ett läge där en läkare mot pengar låtit ett företag lägga orden i munnen vid reklam- eller andra sammanhang, blir det i solidaritetens namn närmast omöjligt att i den övriga läkargärningen förorda ett icke-patenterbart tillskott. Särskilt svårt blir det att rekommendera ett sådant som till en ringa kostnad ger betydande fördelar jämfört med tänkbara kostnadskrävande läkemedel. Exempelvis representerar D3-vitamin och  C-vitamin preparat, som vi nästan aldrig hör skolmedicinare i ansvarig  ställning nämna, eftersom dessa i hög grad gör att folk kan hålla sig friska utan medicinering, dvs. representera en dålig kundkrets.

Det sagda gör t.ex. att Tegnell med kollegor, trots de uppenbara bevisen för fördelarna med nämnda preparat vid Covid-19-smittan, cyniskt kan fortsätta se på när hälften av alla avlidna virussmittade dör på våra äldreboenden - kända för onyttig mat, boende med låg D-vitaminnivå och med hög sannolikhet också låg C-vitaminnivå. En liten förhoppning om klargörande kan möjligen "tänkas" förverkligad genom den nya kommission som riksdagen fattat beslut om. En grupp sakkunniga som skall yttra sig om begångna fel under pandemin hittills.

För att knyta ihop säcken med veckopressens och massmedias ansvar för vad som förmedlas om mat och tillskott, inses enligt ovan vilka svårigheter de möter t.ex. i form av en professor med ekonomiska band till ett läkemedelsföretag. Den information som förmedlas blir nödvändigtvis nästan alltid falsk, utan att tidningsredaktionen egentligen bryr sig om att göra minsta kontroll. Hur löser man problemet? Har någon en idé?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

9 timmar sedan, Nils Engström sade:

Inte så märkligt att en representant från svensk skolmedicin agerar som i ovanstående sammanhang. Genomgången utbildning har ju styrts av läkemedelsföretagen, som har intresse av att uteslutande tjäna pengar på patenterade medicinska produkter.

Jag tror detta är kärnan. Min fd svärdotter gick 5 år i Pesch i Ungern och utbildade sej till läkare, under hennes femte år fick jag vid ett besök  chans att nagelfara hennes studiematerial i sällskap med henne. 
Jag letade efter 3 saker:

1 Behandlingsmetoder av strålskadade patienter
2 Orsaken till sjukdomar
3 Kostens inverkan på hälsan

Resultat:

1 Inte en stavelse, inte ens hur behandla patienter som skadats av joniserande strålning (radioaktiv strålning)
2 En rad som angav rökning och stress som möjlig orsak. I övrigt ingenting
3 Inte en stavelse. Men hon hade deltagit i ett seminarium på 3 timmar där en dietist höll föredrag om kost.

Läkare och övrig vårdpersonal kommer alltså ut och kan ingenting om det som egentligen är viktigt.
Det som inte finns i utbildningen finns inte i verkligheten annat än som kvasiteorier och konspirationer. Detta tar dom sedan med sej genom hela sin yrkeskarriär.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

45 minuter sedan, Ekner sade:

Det som inte finns i utbildningen finns inte i verkligheten annat än som kvasiteorier och konspirationer.

Ja, man kan ju undra vilka som egentligen är foliehattar... Istället för att lite nyfiket fundera över om det kan ligga nåt i dessa teorier.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

6 timmar sedan, Ekner sade:

Läkare och övrig vårdpersonal kommer alltså ut och kan ingenting om det som egentligen är viktigt.
Det som inte finns i utbildningen finns inte i verkligheten annat än som kvasiteorier och konspirationer. Detta tar dom sedan med sej genom hela sin yrkeskarriär.

Det vi alla har störst anledning att oroa oss för, är att så stor andel av utbildningen går ut på att fastställa sjukdomssymtom och lära sig hur symtomen kan åtgärdas - inte hur den grundäggande sjukdomen skall kunna läkas bort.

På detta forum är alla främst intresserade av möjligheten att via kosten ge kroppen möjlighet att själv sköta återhämtningen utan behov av medicinska läkemedel.

Exemplen du tar upp, visar skolmedicinens felaktiga inriktning - att låta patienten fortsätta med sin felaktiga livsstil men sätta in medicin till att dölja symtomen.

I den framtida läkarutbildningen måste den centrala utbildningen runt metabola sjukdomar tvingas in på de statligt bekostade lärosätena.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 timmar sedan, MariaF sade:

nyfiket fundera över om det kan ligga nåt i dessa teorier.

Tyvärr är jag nästan säker på att skolmedicinens representanter är väl medvetna om metabola sjukdomar - hur dessa uppkommer och kan motverkas utan medicinska läkemedel. Det är det som är riktigt skrämmande. Därför kan vi med stor sannolikhet anse folkhälsans representanter, med de kunskaper de besitter men håller tyst om, vara cyniska massmördare

  • Like 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...