Gå till innehåll

Majlis eller Martina? (Rubriken skulle också kunna vara mättat fett eller värme behandlade omega sex fetter.)


Recommended Posts

 

Martina har skrivit en bra artikel, där hon bemöter Majlis Hellenius:  https://martinajohansson.se/maj-lis-hellenius/

 

Eftersom det här blir lite person fixerat, så fortsätter jag lite på det spåret. Majlis är sambo med Tommy Cederholm, som har och har haft många uppdrag inom Swedish Nutrition Foundation(Där Nordic sugar, Kraftfood och de flesta storföretagen inom livsmedels industrin ingår.)Tommy C. har också varit med och utformat de nordiska näringsrekommendationerna.Tommy har skrivit en artikel där han attackerar mättat fett men han fick omgående svar på tal av den oberoende forskaren Jonas Lindblom i en kommentar efter artikeln:  https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/kommentar/2014/06/fettintag-och-hjartsjukdom-i-omstridd-metaanalys/#comments

Så de som har band tilll industriföretag är oftast  jäviga. Ytterligare ett exempel på det.: https://www.buzzfeednews.com/article/stephaniemlee/cristin-kearns-sugar-industry-science   

  • Gilla 7
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • HelgeK changed the title to Majlis eller Martina? (Rubrikken skulle också kunna vara mättat fett eller värme behandlade omega sex fetter.)

Vad gäller Maj-Lis börjar hon berätta om sin egen morgonrutin:

Hon tränar i 7 minuter (hemmaträning) och sedan äter hon havregrynsgröt med färska bär och lättmjölk, ett gäng mackor och ett glas apelsinjuice. Sedan vid halv tolv börjar hon längta efter lunch och då vill hon ha en matig sallad. Maj-Lis berättar även om hur hon älskar olivolja så mycket att hon bakar med den och har den till bakverk (tårtor).

Det räcker egentligen för konstaterandet att Hellenius tillhör typen människor med närmast religiös trosvisshet runt sitt favoritområde. En inriktning som inte tillåter passage utanför ramarna. Det har hon tydligt visat under åren.

Frågan är om också den typiska LCHF-entusiasten rör sig i en krets av samstämmiga individer för vilka sammanhållningen har en ton av religiositet? Min uppfattning är den motsatta - det framgår tydligt på forumet att flertalet här bygger sin livsstil på kunskap inhämtad via djupgående intresse för en livsstil som ger möjlighet till ett friskt liv med minimalt behov av läkemedel. Gemensamt är att flertalet drar nytta av att följa de dedicerade forskare som i tal och skrift redovisar resultaten av i ordets rätta bemärkelse modern forskning - forskare som man successivt inlemmar i skaran personliga kompisar. Pedagogiska, talföra, humoristiska, trevliga men framför allt vetenskapligt ärliga och korrekta. I samma stund fakta kan redovisas och förstås, försvinner behovet av religion (tro).

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • HelgeK changed the title to Majlis eller Martina? (Rubriken skulle också kunna vara mättat fett eller värme behandlade omega sex fetter.)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...