Sniffe Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/specialdryck-kan-bromsa-tidig-alzheimer https://alz-journals.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/alz.12172 "En speciell medicinsk näringsdryck har tagits fram för att kunna stoppa tidiga symtom av alzheimer. Under 20 år arbetade forskarna med att ta fram en dryck med de rätta sammansättningarna för att ge bästa effekt. Resultatet verkar visa att de kan vara på rätt väg." "Näringsdrycken är baserad på essentiella omega-3 fettsyror, vitaminer och antioxidanter. Näringsämnen som kan stimulera synapsbildningen i hjärnan." "De första effekterna kunde de se redan efter två år. Men effekterna var ännu tydligare nu efter tre år när de gjorde en uppföljning." "Nästa steg i forskningen är att se resultatet efter att ha tagit drycken i sex år och se om det är någon viss substans i drycken som är den verksamma." 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 Den riktigt spännande slutsatsen tycker jag är: " I princip kan man få i sig dessa näringsämnen genom maten vi äter, men kanske inte i dessa nivåer som finns i drycken." I dessa nivåer... Äntligen ett erkännande att dosen spelar roll. Är så trött på alla tester som "visar" att tillskott, tex c och d vitamin, inte ger nån effekt. De testerna är alltid på löjligt låg dos. Klart drt inte blir nån effekt då. Bäva månde läkemedelsindustrin om nu anden är ur flaskan. Dosen spelar roll. Får se hur de försöker skjuta hål på den här rapporten. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Igen har de tagit fram lite magi på flaska som ska ersätta sund kost och livsstil. Vad består magin av då? Näringsämnen, vitaminer, antioxidanter. De första två är ju inte speciellt magiska bara ordentligt bortglömda och förlöjligade? Inte så länge sedan har man hört alla dessa utryck om att man ska äta det som är gott eftersom allt som är nyttigt är så äckligt. När man blev äldre har man den hårda vägen förstått att det som är nyttigt är da shit och resten är bara tycken, vanor och smak. Tricket är att vänja sig och sina smaklökar vid det som är nyttigt. Dessa nyttigheter kommer in i kroppen via en bra artegen kost av att man äter näringstätt mat som kött, inälvsmat och animalisk fett. Om man nu äter så, rör sig ute i solen och lär sig att hantera stress genom erfarenhet och medvetenhet så kan ju antioxidanter vara överflödiga då kroppen har ett eget antioxidantsystem. Detta system bör räcka om man inte belastar kroppen med "det som är gott". Det sista är också relativt och beror på vad man är van vid. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nils Engström Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 21 timmar sedan, Erik 2 sade: Den riktigt spännande slutsatsen tycker jag är: " I princip kan man få i sig dessa näringsämnen genom maten vi äter, men kanske inte i dessa nivåer som finns i drycken." I dessa nivåer... Äntligen ett erkännande att dosen spelar roll. Är så trött på alla tester som "visar" att tillskott, tex c och d vitamin, inte ger nån effekt. De testerna är alltid på löjligt låg dos. Klart drt inte blir nån effekt då. Bäva månde läkemedelsindustrin om nu anden är ur flaskan. Dosen spelar roll. Får se hur de försöker skjuta hål på den här rapporten. Det börjar röra sig. Kanske anden ur flaskan! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Som sagt, man ska tänka på vad man äter och dricker och på vad man INTE äter och dricker. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Det problemet jag fortfarande ser i det här sättet att behandla en sjukdom är alla beroenden mellan näringsämnen och vitaminer och mineraler och hormoner som vi fortfarande inte vet om. När man äter riktigt mat så är det komplexa bitar vi sväljer. Vi äter inte bara kemiskt utvunna omega 3 fettsyror kombinerade med kemiskt framställda vitaminer. Våra kroppar har fått träna och anpassa sig till att utvinna näring ur kött, fett osv. I dessa komplexa strukturer måste finnas beroenden som stödjer upptag av ditten eller datten. När vi utnämner oss till mat- eller näringskonstruktörer så kan vi sakna kunskap om dessa beroenden och då i värsta fall göra mer skada än nytta. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nils Engström Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 On 2020-11-10 at 14:19, Katerina sade: Det problemet jag fortfarande ser i det här sättet att behandla en sjukdom är alla beroenden mellan näringsämnen och vitaminer och mineraler och hormoner som vi fortfarande inte vet om. När man äter riktigt mat så är det komplexa bitar vi sväljer. Vi äter inte bara kemiskt utvunna omega 3 fettsyror kombinerade med kemiskt framställda vitaminer. Våra kroppar har fått träna och anpassa sig till att utvinna näring ur kött, fett osv. I dessa komplexa strukturer måste finnas beroenden som stödjer upptag av ditten eller datten. När vi utnämner oss till mat- eller näringskonstruktörer så kan vi sakna kunskap om dessa beroenden och då i värsta fall göra mer skada än nytta. Det du beskriver om det naturliga i att huvudsakligen hämta näringsämnen ur födan är analogt (fast i omvänd ordning) med det som skolmedicinen i alltför hög grad under många årtionden missat. Dvs. att i flertalet diagnoser, läkarna överhuvudtaget negligerar kosten och tror sin uppgift vara att dämpa symtom med s.k. "läkemedel", när de borde lägga ner betydligt mer tid på att analysera orsakssambanden. Kosten och livsstilen i övrigt borde ingå som en viktig del i medicinareutbildningen. Det kan aldrig vara rätt (eller rättvist av läkemedelsföretagen) att t.ex. tvinga amerikanarna dö p.g.a. en övermängd läkemedel (en av de två, tre vanligaste dödsorsakerna) och att större andelen av USA:s befolkning (storleksordningen 90%) anses vara metabolt sjuka. Sambanden är uppenbara. Det visar sig att de kunnigaste forskarna klart påpekar en kostväxling till lågkolhydratkost i hög grad räddar liv i Covid-19-pandemin. Varför Tegnell inte tar sitt ansvar i Sverige - att ge de rätta råden för att rädda liv under pandemin, är fortfarande höljt i dunkel. Med iskallt lugn kommenterar han det stigande antalet döda, utan att ändra ett dugg på rekommendationen om att tvätta händer och hålla avstånd. Något tal om att det väsentliga till att rädda liv ligger i att hålla immunförsvaret på topp, får vi aldrig höra - definitivt aldrig hur detta kunde gå till. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.