Gå till innehåll

Samtal Ann Fernholm


Recommended Posts

Ann  Fernholms inlägg ovan är en viktig del i Historieskrivningen om  hur industrilobbyism skadade folkhälsan genom att betalda lobbyister förespråkar en  ovetenskaplig , och helt felaktig syn på socker.

Den här kampen pågår intensivt även idag. Livsmedelsverket(SLV) hävdar felaktigt att mättat fett skall begränsas. SLV sprider en helt felaktig bild av PURE-studien. PURE-studien visade de på sambandet, att desto mer fett man åt desto bättre, och desto mindre kolhydrater desto bättre. PURE  är en epidemiologisk studie, och det behövs även studier som visar på orsakssamband. Sådana studier finns i ökad mängd idag. Internationelt finns många bra forskare som bidrar till vetenskapen om folkhälsa. T.ex. David Ludwig, Robert Lustig,Jeff Voleck, Stephen Phinney, för att bara nämna några få. I Sverige finns t. ex. Uffe Ravnskov, Ralf Sundberg, Björn Hammarsköld, Jan Hammarsten och många fler. Det är fel att se industrilobbyisters marknadsföring som inlägg i en vetenskaplig debatt. Utan det är just marknadsföring. Professor Marion Nestle' svarade klokt på frågan. Var  skall industrifinansierad forskning publiceras?

  Svaret blev. I tidskrifter för industrifinansierad forskning..  Vetenskapsjournalisten Fil. Dr. Ann Fernholm ger viktiga bidrag om den mörka tiden,där industripropaganda har tillåtits skada folkhälsan genom att felaktigt betecknas som vetenskap. Lyssna på Ann Fernholm i ovanstående podd, om du inte gjort det! 

 

 

  • Gilla 3
  • Tack! 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...