Jump to content

FN:s klimatexpert vill se fler betande köttdjur


Kahavia

Recommended Posts

On 2020-12-28 at 14:17, Kahavia sade:

"Professor Anette Cowie varnar snarare för ren odling av vegetabilier, även i områden lämpade för detta, då det leder till jorderosion och större klimatpåverkan.

Det där tycker jag är lite (sorgligt) intressant; Har människan alldeles glömt bort kretsloppet? Ingenstans diskuteras kretslopp längre?
Ett gammalt år tar slut och ett nytt tar vid. Nej, det är dagarnas och årstidernas kretslopp som rullar. Naturen vet inget om år.
Betesdjur pruttar ut växthusgaser. Ja, kanske. Om de behöver prutta. De flesta som äter det de ska pruttar inte alls. Och eftersom de äter växter som sugit näring ur jorden och bajsar samtidigt som klövarna mal sönder plantdelar så ingår de i kretsloppet som återför näringen när kedjan är sluten.
Man måste dika ur vattenrika områden för att skapa odlingsmark. Det gjorde de i Florida och då slutade det regna i norra delen av delstaten. Nu sköter en dator kretsloppet så att det regnar tillräckligt i norr för att rinna till i söder så vattnet kan dunsta och regna i norr...
Sverige har aldrig haft så mycket skog som nu! Enligt FN räknas all yta som kan vara skog, som skog, dvs även kalhyggen. Som biotop har vi inte mycket skog men visst har vi en hel del trädplanteringar.
Ja, ni vet vad jag menar... Men nämner man det bland vänner och bekanta tittar de på en som att de aldrig hört begreppet... Tar man nåt måste man ju återföra, annars funkar ju inte systemet. Vad ska vi med klimat till om vi inte har nån matjord? Och vice versa. Gillade MILJÖ-begreppet bättre, helheten alltså!

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 2020-12-28 at 14:17, Kahavia sade:

Cowie säger i intervjun att nötkreatur ("kor") spelar en viktig roll för naturens processer att absorbera en tredjedel av de fossila utsläppen. Hon säger bland annat uttryckligen att "det finns absolut inget skäl att avstå från att äta nötkött"."

Har du hört om Cowie är avskedad eller ej. Inte får väl någon på IPCC odisciplinerat framföra sådan sanningar utan straff. Kor tillhör ju de värsta klimatförstörarna - de förpestar atmosfären med såväl koldioxid som metan. Sådan giftspidning och klimatförstöring (ökning av jordens medeltemperatur) måste ju motverkas. Tänk dessutom på hur mycket avföring de förgiftar åkerjorden med!😇

animated-eagle-image-0055.gif                                           animated-eagle-image-0055.gif                              animated-eagle-image-0055.gif            

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...