Jump to content

Bröd


CarolineZ

Recommended Posts

Efter några år på LCHF har jag slutat med bröd, alla sorter. Jag kan förstå att eftersom bröd är beroendeframkallande så är behovet att hitta en substitut är starkt. Det vet företagen om och erbjuder substitut. Om man har ett mål att bli frisk mha LCHF så är det absolut första regel borde bli att undvika all processad mat eller med andra ord mat med innehållsförteckning. En annan färdighet man behöver är att läsa innehållsförteckningar och tolka dessa för att förstå konsekvenserna. Äkta vara har en bra förteckning att alla E-ämnen som man kan hitta i processade livsmedel.

Jag kan inte se hela innehållsförteckningen du har länkat men kan kommentera på det som syns. Mjölkpulver och vassleprotein är hårtprocessade ingredienser. Dessutom har mjölkproteinet en förmåga att höja insulin ännu mer än vad socker gör för vissa personer. Om man är en av dessa personer så hjälper inte denna brödmix att gå ner i vikt eller reversera insulinresistensen som många lider av. Nötter och frön innehåller förutom kolhydrater även antinutrienter, dvs ämnen som kan ansluta sig till metaller vi behöver få i oss (som järn eller magnesium) och leda ut de ur kroppen istället för att hjälpa till att ta upp dessa. Speciellt i covid19 tider behöver vi extra mycket Mg, Selen, Zink för att immunförsvaret ska fungera bättre.

Om man vill få ut det bästa ur nötter och frön ska man blötlägga dessa eller aktivera dem innan man äter dem. Jag misstänker att detta har inte skett innan man malde ner dem till mjöl i denna brödmix.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Det finns väldigt många brödrecept om man vill baka själv. Birgitta Höglunds valnötsbröd, mandelmjölsfrallor, frökex. Inget är svårt och innehåller normalt inget konstigt eller hårdprocessat. Kostdoktorns frallor tror jag kan rostas också. Livsfarligt gott! 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...