Jump to content

"Dagbok"


Pia Christensen
 Share

Recommended Posts

Det kommer bli så bra så! :wub:

Stress och oro sliter! Och får dig att känna dig gammal. Att sambon tycker din "utbildning" är jobbig kan också bidra till känslan. Ändringar kräver stöd... Men vet du, det enskilt största du kan göra för din hälsa är att sluta röka! Sen om det slinker ner lite makaroner nån gång ibland, det får komma som nummer två. Med det sagt, om maten är lättare att ta tag i än rökningen, så börja där. Ett steg i taget. Man faller ibland. Ibland ofta. Ibland mer sällan. Och ibland gör man planerade undantag och det går hur lätt som helst att återgå till vardagen. Spelar nog ingen roll vad man än ska förändra. Skriv ibland så peppar vi!

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tack❣️ 

Jag sa till min arbetskompis då vi prata om detta, jag gillar den mat jag äter nu och det fungerar bra. Men jag vet att om jag vill KAN jag äta en tårtbit, pannkaka någon gång m.m Rökning vet jag att slutar är det slut för alltid... men så när jag sitter ensam i bilen påväg hem tänker jag igen om jag väljer varje cig eller varje dag utan cig för sej om jag kan få mej till att tänka att jag väljer att jag får om jag vill, kanske det vore en väg. Fast igen då blir det ändå tydligare att jag är en idiot som väljer rökning!! Något mer jag borde är att tänka mindre, usch jag tänker alldeles för mycket på allt! 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Tack för bra respons! Jo är ju inte lastgammal, är nog lat men har aldrig varit nån som tränar aldrig känt behov aldrig fått nån kick av det. Däremot har motionerat och känt en skön känsla efteråt. 

Nej jag har inte bråttom det fick inte bli mer och nu blir det mindre det känns bra! 

Ja har förstått det litegrann, har gjort andningsminuten(Youtube) och gick från 15 till 4 men glömmer ju bort att göra den regelbundet! Ska försöka göra mer o tänka mindre! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag äter kosttillskott, krom magnesium dvitamin och en multivitamin och supersalt. Gick in på 1177 för att se provsvar senast jag var på VC nån gång i höstas( misstänkt hjärtproblem som visade sej vara magkatarr eller liknande) men fanns inte ens någon journalanteckning. Privat VC här som fungerar sådär. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu är jag ledig enl. schema i 2dagar och sen 3dagar permittering. Idag var det kallt här men sol - 12 mitt på dagen så då blev det en promenad inte så lång 2.55km och inte så fort 32min,men jag kom ut! Sen testade jag en gröt som jag tror är ok. Det var gott o mättande. I morgon blir det sjukhusbesök med sambon och bredvid finns en liten kött o charkaffär som jag hört mycket gott om. Ska se om de har något gott kött, är sugen på en rejäl köttbit kanske nån variant av kålrot i ugn och en riktigt god sås o vin! Har stämt träff hemma med sambon på lördag tror vi behöver det😊

Screenshot_20210127_150558_com.android.chrome.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Köttaffären var en riktig höjdare! Väldigt liten o fin, man fick vara max 2 Pers där och först ringde man på en dörrklocka sen fick man gå några meter till en glasdörr där jag blev invinkad. Jag var ensam kund, köpte lite blandat hade blivit tipsad om Vildsvinsfile som skulle va jättegod, det fanns ingen så det fick bli en fin skiva entrecote, lite härliga korvar högrevsfärs och rökt vildsvin. Jag gillade inte det nåt vidare så kanske lika bra att de inte fanns filé. Det var sådana priser så inget man kan köpa varje dag, men som hon sa man får ju hitta på något att unna sej i dessa tider, riktigt gott kött och köttrika goda korvar är ju inte det sämsta då! Sen tänkte jag ta en snabb promenad i de fina men kalla vädret, ja snabb blev den ju för sambon ringde snart och var klar med läkarbesöket det fick bli en riktigt kort o snabb promenad😄Sen stod handling till mamma på schemat jag handlar åt henne i dessa tider, och så blev det ingen promenix. Idag bakar jag glutenfri hönökaka och Eldar i kaminen är kallt ute - 18 i morse. Sen blir det lite plock inne idag och sen tar vi helg! 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja det lev en bra helg mysig middag med jättegod entrecote, jag gjorde som pommes frites av kålrot hällde på olivolja och lite salt o in i ugnen vitlökssmör och 1gott glas vin, sen 1 glas till framför brasan skönt o välbehövligt! 

Jag har haft ont i ena sidan på kroppen flera dagar, kanske sträckt mej när vi hade storstädning på jobb före permittering.. På måndag natt jobb igen men på tisdag hade jag riktigt ont, smörjde med aloe heat lotion och upptäckte då några röda utslag, ringde och sjukskrev mej och fick rådet att kontakta vc det kunde vara bältros men jag ringde de kunde inte ta emot fler samtal ringde 2ggr.till men samma besked. Men på onsdag fick jag komma. Jag tänkte det är inte bältros för såå fruktansvärt var det inte, men tänkte nåt är riktigt fel så bäst försöka ta reda vad. Nu var det bältros, fick nån dunderpenicillin ville ha smärtlindare men läkaren sa det är väldigt svårt att smärtlindra då det sitter i nerverna men det går över med detta. Gör det inte det kommer du tillbaka. Ja så denna vecka har ju vart mest skit, vilat mycket och haft en sån värmekudde nästan hela tiden. Mat har väl varit si o så, rörelse inte nåt. Har en del bra mat färdiglagad i frysen sen har jag inte varit värst hungrig. Så blandat intag bra middag sen blev det 2 dagar med rostat bröd men det får jag ta. Är inte helt bra men betydligt bättre och utslagen är kvar men inte fått fler. Nu ska jag iallafall göra en lchf kålpudding blir lite spännande det blir nog dagens uppgift. 

Såå det har blivit en del poddar o filmer jag sett, alternera med diet doctor o andra lchfare, och trädgård. Jag nu går vi mot ljusare tider och det är sol här nästan varje dag. Rökning ja inte rökt så mycket pga mått dåligt men inte slutat, känns som det ja att jag måste ta ett riktigt beslut fast det borde vara, lättare att bara tänka dag för dag. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...