Rina Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Vad anser ni om LCHF, om man utbildar sig som kostrådgivare? (funderar på Anna Hallens) Är det ngt som kommer dö ut? Kommer lchf vara lika stort om 5 år? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Runesson Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Jag är helt övertygad om att LCHF kommer finnas kvar länge till. Sen om det behövs kostrådgivare som är specialiserade på just LCHF vet jag inte. Drömmen är väl att alla dietister och kostrådgivare "inser" att LCHF är ett bra sätt att bli frisk och gå ner i vikt. Jag tänkte själv utbilda mig under 2013. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Roos Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Om 30 år tror jag att det är LCHF som segrat. Alltså fler än hälften av "västvärden" kör LCHF liknande koster. Tar tyvärr så lång tid, då de som inte vill ändra åsikt måste hinna dö ut . 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobinEH Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Förhoppningsvis så kommer landets dietister inte att bli LCHF-frälsta. Däremot bör de läsa igenom den vetenskap de predikar och som presenterats på senare tid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Tror det kommer dö ut, snarare växa med kunskapen om ketogen kost är så många positiva aspekter. Från att i dag vara ett medicinskt alternativ vid svår behandlad epilepsi och i vissa länder vid cancerbehandling till att användas mer och mer när fler påvisar de medicinska fördelarna olika områden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Det som enligt min mening rimligen borde "segra" på sikt är kunskapen om vad som är artegen mat för människor. LCHF betraktar jag som en delmängd av artegen mat, så den ingår i denna framtida "seger". Se min profil http://forum.kostdoktorn.se/user/9-kjell-granelli/ för definition av vad jag betraktar som artegen mat, dvs vad vi är biologiskt anpassade för och finns allmänt tillgängligt idag. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Roos Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Även om kanske inte LCHF kostrådgivare behövs lika mycket i framtidien när LCHF blir allmän kunskap så tror jag du fortfarande kan få användning för det. Dels lär du dig bättre själv om hur du ska leva, men också finns det alltid saker andra kan ha missat tänka på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rina Posted December 29, 2012 Author Share Posted December 29, 2012 Tack alla:-) Det får bli en kurs vid AnnaHallen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Det som avgör tror jag är möjligheten till fri kommunikation i framtiden. Utan ett fritt Internet och andra fria kommunikationer så kommer alla som förlorar på att LCHF får fotfäste att kämpa för att motarbeta detta in i det sista precis som film- och musikindustri för att "hantera" fildelning (ännu en fäktning med väderkvarnar som är dödsdöms över tid). Eftersom dessa har makt och inflytande så kommer de också lättare påverka "våra" demokratiska ledare på ett kontraproduktivt sätt. MEN, om siter som den här och kommunikation överlag hålls fri så kommer alla maktkonstruerade experter till slut att stå där som kejsare utan kläder. Det som jag tycker är lite oroligt är de vidare effekter det får när de som inte bara bestämmer utan de som vi "ska lita på" inte bara bestämmer fel utan är helt opålitliga...och det går upp för en majoritet av befolkningen. Revolutioner må historiskt vara nödvändiga men de är sannerligen inte ideala sett till sina momentana konsekvenser. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Vad anser ni om LCHF, om man utbildar sig som kostrådgivare? (funderar på Anna Hallens) Är det ngt som kommer dö ut? Kommer lchf vara lika stort om 5 år? Man kanske också bör fundera kring att LCHF är ju inget som någon "hittat på". Man får inte förväxla Atkins med LCHF exempelvis. LCHF har ju mer vetenskaplig grund än vad som idag prånglas ut som substitut för kostråd. Vi får inte heller glömma bort att området nutrition/näringslära är relativt ungt. I runda slängar ca 200 år. Notera att människan under ca 20 miljoner år ätit betydligt närmare en LCHF-kost än en modern kost. Men de 200 år som forskning bedrivits på området så har ju just den "moderna kosten" varit ytterst dominant med de senare 50 åren som rent fettfobiska. Det ser alltså rätt lovande ut. Det som dock inte kommer förändras är ju att LCHF är och förblir en restriktiv diet. Det är det stora problemet och egentligen det främsta hindret för att nå en masspublik. De som av varierande anledningar "måste" äta LCHF (vikt/hälsorelaterat) skulle må bra av att få draghjälp av ex. elittränande. Den senare gruppen tenderar ju vara inflytelserik på kreti och pleti annars skulle inte Gunde få betalt för att äta gröt och Henrik Dagård för att äta chips (hur tänkte han egentligen?): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Roos Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Jag har en vision om framtidien där socker blir klassat som en drog . Då blir det inte svårt o få över de flesta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Runesson Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 @Leo. När fortfarande cigaretter är tillåtet att sälja i de flesta (alla?) länder i världen är nog steget till att förbjuda socker väldigt långt. @Rina, själv väljer jag nog MFs utbildning... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaneth.C Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Kostrådgivare som yrke kommer väl alltid att behövas vare sig det är på LCHF eller Slv´s grunder. Själv ska jag gå PT utbildningen på MF med inriktning mot LCHF och Paleo och sedan förhoppningsvis även deras kostutbildning med samma inriktning. Med tanke på att folkhälsa försämras lavinartat och lågkolhydrat de facto är en livsstil som kan förändra och förbättra för många så tror jag starkt på den sortens utbildning. LCHF är ingen svår och konstig diet, inte heller SLV´s rekommendationer- men ändå behövs rågivare för att få folk på rätt spår... Här är länken till MF´s kostrådgivarutbildning. Jonas Bergqvist är huvudlärare för utbildningen. http://www.mfgruppen.se/sidor/lic-kostradgivare---lchf-80-h.aspx lycka till med valet av utbildning! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalle Anka Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Finns det inget billigare alternativ? Kurserna àr ju vàldigt dyra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalle Anka Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Kvàllskurs pà universietet hade ju varit toppen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Jag har en vision om framtidien där socker blir klassat som en drog . Då blir det inte svårt o få över de flesta. Tvärtom. Då får svartabörshajarna en anledning att vidga horizonterna...och människors beteende förändrar man inte idealt med lagar. Åtminstone inte den här typen av beteenden. Se bara på hur man hanterade marijuana i USA med "just say no" och "war on drugs". Rätt bra jobbat att ha världens mest fängslade folk...som "World's Greatest Democracy". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rina Posted January 1, 2013 Author Share Posted January 1, 2013 @Leo. När fortfarande cigaretter är tillåtet att sälja i de flesta (alla?) länder i världen är nog steget till att förbjuda socker väldigt långt. @Rina, själv väljer jag nog MFs utbildning... Varför väljer du Mfs då? Lite nyfiken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Runesson Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Anledningen till att jag väljer MF är relativt personligt och jag tror inte det är så lyckat att skriva det här på forumet. I grunden tror jag att utbildningarna på många sätt är likvärdiga men det finns saker som alltså gör att jag väljer MF framför andra alternativ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Roos Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Ah är du sponsrad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Runesson Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Hehe, absolut inte sponsrad. Helt andra saker... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
risalu Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Har gått kostrådgivare hos Mf och tycker det var värt varenda krona. En bra inkörsport och skapar intresse till att lära sig mer. Jag fick känslan att ju mer jag vet desto mer har jag att lära och har spunnit vidare på det och kommer att vidareutbilda mig så fort ekonomi och tiden tillåter. LCHF kommer vara en bra grund att stå på och man kan vidareutveckla mycket genom att ha lågkolhydratskost som grunden och baskunskap. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LCHF-pedagogen Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 (edited) Jag skrev ett inlägg, men gör en egen tråd istället. Edited December 30, 2013 by Lunatone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.