Kristin Hovensjö Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 Vad tycker ni om 17 dagars dieten? Någon tanke om den? Bättre köra lchf direkt för få bort atrosen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristin Hovensjö Posted March 4, 2021 Author Share Posted March 4, 2021 Tack för hjälpen!!! Då kör jag inte på 17 dagars dieten, utan istället lchf och 16:8. Om atrosen går bort eller inte så beror det på ja. Bra att lchf är en anti inflammatorisk kost om inte lederna har redan blivit för dåliga. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristin Hovensjö Posted March 4, 2021 Author Share Posted March 4, 2021 Börja med 16:8/ 14:10 idag. Börja med lchf på måndag måste handla lite för det. Måste äta upp kolhydratrik mat jag har hemma. Vill inte slänga mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effie Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Jag skulle gissa att det är lättare med 16:8 när man börjat med lchf. Hade jag försökt på den tiden jag åt mest kolhydrater hade jag nog bitit någon; klarade inte att vara utan mat så länge. Funderar på det här med gelatin och kollagen. Jag kokar buljong ibland, på ben och rens. Det finns någon grupp på facebook om detta, det finns säkert inlägg här också; jag har inte letat. Det ska vara bra för lederna. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgonsol Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 1 timme sedan, Kristin Hovensjö sade: Måste äta upp kolhydratrik mat jag har hemma. Vill inte slänga mat. Jag förstår att du inte vill slänga mat, men jag håller inte nödvändigtvis med om att du behöver äta upp den. Det spelar också roll vad det är för något och vad det har för hållbarhet, hur mycket som finns totalt sett m.m. Finns det andra i familjen som inte tänker börja äta LCHF som kan äta dessa kolhydrater istället för att du ska behöva göra det, eller i alla fall inte äta så mycket? Kan du möblera om i skafferiet t ex så att ris, pasta, mjöl, socker etc inte är där du brukar hämta skafferivaror? Vet du om du klarar av att ignorera kolhydrater även om de finns nära till hands? En bit ner i kostdoktorns nybörjarguide hittar du rensa i skafferiet, efter inköpslistan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniffe Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 1 timme sedan, Effie sade: Funderar på det här med gelatin och kollagen. Jag kokar buljong ibland, på ben och rens. Det finns någon grupp på facebook om detta, det finns säkert inlägg här också; jag har inte letat. Det ska vara bra för lederna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristin Hovensjö Posted March 4, 2021 Author Share Posted March 4, 2021 53 minuter sedan, morgonsol sade: Jag förstår att du inte vill slänga mat, men jag håller inte nödvändigtvis med om att du behöver äta upp den. Det spelar också roll vad det är för något och vad det har för hållbarhet, hur mycket som finns totalt sett m.m. Finns det andra i familjen som inte tänker börja äta LCHF som kan äta dessa kolhydrater istället för att du ska behöva göra det, eller i alla fall inte äta så mycket? Kan du möblera om i skafferiet t ex så att ris, pasta, mjöl, socker etc inte är där du brukar hämta skafferivaror? Vet du om du klarar av att ignorera kolhydrater även om de finns nära till hands? En bit ner i kostdoktorns nybörjarguide hittar du rensa i skafferiet, efter inköpslistan. Det bara jag som bor i mitt hushåll. Riset inget problem finns kvar och även det inte öppnade knäckebrödet. Kan flytta på det som är kolhydrater, ris och socker m.m. som jag inte har så mycket av hemma ändå. Ja jag vet att jag klarar av kolhydrater om de finns nära ändå om inte gott bröd. Så det får jag inte köpa. Ska kolla kostdoktorns nybörjareguide. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristin Hovensjö Posted March 4, 2021 Author Share Posted March 4, 2021 34 minuter sedan, Sniffe sade: Kan man göra detta med vattenkokare eller i ugnen? Gör inget på själva spisen helst. Tack för tipset Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristin Hovensjö Posted March 4, 2021 Author Share Posted March 4, 2021 2 timmar sedan, Effie sade: Jag skulle gissa att det är lättare med 16:8 när man börjat med lchf. Hade jag försökt på den tiden jag åt mest kolhydrater hade jag nog bitit någon; klarade inte att vara utan mat så länge. Funderar på det här med gelatin och kollagen. Jag kokar buljong ibland, på ben och rens. Det finns någon grupp på facebook om detta, det finns säkert inlägg här också; jag har inte letat. Det ska vara bra för lederna. Kört både 5:2 & 16:8 så van vara ute mat längre tid. Ok tack för tipset kolla upp det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniffe Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 2 minuter sedan, Kristin Hovensjö sade: Kan man göra detta med vattenkokare eller i ugnen? Gör inget på själva spisen helst. Tack för tipset Ugnen vet jag inte men vattenkokare låter omöjligt för mig då det ska koka många timmar. Ben buljong ska koka länge, går att använda tryckkokare eller långsamkokare. https://www.paleoteket.se/benbuljong/ https://www.paleoskafferiet.se/benbuljong/ https://ehdin.com/article/benmargsbuljong-for-battre-halsa/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristin Hovensjö Posted March 4, 2021 Author Share Posted March 4, 2021 Just nu, Sniffe sade: Ugnen vet jag inte men vattenkokare låter omöjligt för mig då det ska koka många timmar. Ben buljong ska koka länge, går att använda tryckkokare eller långsamkokare. https://www.paleoteket.se/benbuljong/ https://www.paleoskafferiet.se/benbuljong/ https://ehdin.com/article/benmargsbuljong-for-battre-halsa/ Ok då vet man kan inte köpa detta färdigt? I ugn kanske då ja. Vattenkokare omöjligt ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.