Pia Christensen Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Jag steker i smör. Pga pandemin är det bara jag som sköter inköp, vägrar köpa margarin. Det blir så bra och gott att steka kött i det. Men min man som inte kan äta helt kött, äter en del korv (jag köper ju den med men med hög kött halt) och ägg han gillar det inte tycker det blir svart, så finns det något bättre ur den aspekten som samtidigt inte är skit? Dela med er av era erfarenheter! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniffe Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Steker mest i kokosolja och talg men även nån gång ibland i ghee. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pia Christensen Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 Tack! Ska tipsa om kokosolja det finns ju hemma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cederulla Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Rykpunkter för olika fetter: https://www.landleyskok.se/tips-trix/rykpunkt-oljor-och-smor 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 Ett trick med korv i skinn är att koka den istället för steka eller koka först och steka lite yta sen. Varför? Jo för att när man steker spricker skinnet gärna och då rinner fettet vi vill ha ut i pannan. Kokar man och skinnet håller upplever jag att mer fett finns kvar. Annars steker jag helt kött, biff, i gjutjärnspanna med lite olivolja gnuggat in i biffen när båda sidor fått färg kör jag i smör och hackad vitlök och färsk timjan. När smör smält och fräser lite mot brunt öser jag biffen med smöret. Smör i sig är annars inte ett optimalt stekfett då proteinet och sockret i smöret förkolnar snabbt och det blir svart och luktar lite illa. Jag steker mina ägg och omelett i klarnat smör, du kan göra eget och finns att köpa. Talg använder jag när jag steker grytkött. Kokosolja smaklös använder jag till grönsaker typ wok-stekning. Tycker inte kokos går bra till ägg och kött. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Pia Christensen Posted March 6, 2021 Author Popular Post Share Posted March 6, 2021 Jag läser upp era tips för mannen, och han säjer, margarin! Du behöver inte krångla till allt, folk har stekt i margarin i alla tider. Nja går vi tillräckligt långt tillbaka fanns inte margarin. Phu 3 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniffe Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 32 minuter sedan, Pia Christensen sade: Jag läser upp era tips för mannen, och han säjer, margarin! Du behöver inte krångla till allt, folk har stekt i margarin i alla tider. Skulle hellre steka min mat i vatten än att använda livsmedelsindustrins "gula skokräm". 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 Jag använder gärna klarifierat smör (speciellt om man steker med höga temperaturer. God smak och man slipper det "brända" proteinet, lite dyrt dock) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Effie Posted March 6, 2021 Popular Post Share Posted March 6, 2021 1 timme sedan, Pia Christensen sade: Jag läser upp era tips för mannen, och han säjer, margarin! Du behöver inte krångla till allt, folk har stekt i margarin i alla tider. Nja går vi tillräckligt långt tillbaka fanns inte margarin. Phu Margarin idag är inte samma som margarin förr, heller. När man började var det något animaliskt hopkok. Min sambo har fått acceptera att margarin inte kommer över min tröskel. Det åker direkt i soporna, om någon skulle ha missat det. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pia Christensen Posted March 6, 2021 Author Share Posted March 6, 2021 Tack Effie! Läste upp ditt svar, och sa hon inte bara vägrar köpa hon slänger om någon annan köper. Såå har vi råd med klariferat smör eller ska du göra själv?? - Jag gör själv. Vet du vad det är då? - Jag googlar Ja han förstår nog en del av hur jag tänker, jag ska iallafall kolla efter ghee. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 Det är detta smöret jag brukar köpa (har dock inte handlat på fatcow.se, trevligt namn dock. )https://www.thefatcow.se/collections/ovrigt/products/klarifierat-smor-rent-smor 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniffe Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.