Jerker

Ska jag äntligen lyckas? Dagbok med matsedel.

Recommended Posts

Nu ska det ske! Jag har varit övertygad om det rätta med LCHF sedan ett antal år, men har aldrig lyckats avstå från kolhydrater tillräckligt. I den här tråden ska jag beskriva hur jag har kommit fram till det som funkar för mig och beskriva hur jag känner och mår, hur min viktnedgång går osv. Jag beskriver också i separata inlägg hur jag äter idag, hur det fördelar sig på Kh, protein och fett, Skaldemans ratio, energiprocent och vad det kostar (billigare än man kan tro!)

 

Efter att ha analyserat vad mina problem är med att äta LCHF så har jag kommit fram till att det är att hitta en mathållning som jag trivs med och som kräver så lite engagemang av mig som möjligt. Jag behöver god framförhållning med maten, annars trillar jag lätt i fällan att äta nån onyttig snabbmat eller ta ett onyttigt snacks eller t.o.m. godis. Att köpa kokböcker och försöka vara duktig och laga en massa olika sorters mat har inte funkat. Jag behöver en LCHF-snabbmatslösning som jag kan laga i förväg och frysa in, en mathållning som inte tar en massa energi i anspråk att planera, köpa in till och att laga till och som jag inte tröttnar på.

 

Eftersom jag sedan flera år äter exakt samma frukost varje morgon (en slags ägg- och baconröra) och som jag trivs väldigt bra med, så tänkte jag försöka hitta en lunch/middag som funkar lika bra. Kraven på lunchen är dock något större eftersom den ska funka att ha med som matlåda där man bara har en micro att värma maten i. Nästan alla rätter med feta såser blir ingen hit när man värmer upp en sån matlåda i micron; såsen skär sig och löst fett simmar omkring i matlådan.

 

Jag kom till slut fram till en maträtt som består av kött och blandade grönsaker (t.ex. en wokmix) och en sås på vispgrädde, smör och ägg, smaksatt med fond. En variant på bearnaisesås, kan man säga. Jag beskriver närmare i ett separat inlägg hur jag har löst problemet med att på ett enkelt sätt värma denna sås utan att den skär sig.

 

Jag vill med denna tråd inspirera andra. Jag vet ju hur jag själv läser och försöker hitta inspiration, och alltid är det nån som blir hjälpt av mina tankar och erfarenheter...

 

 

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Min frukost:

 

Jag steker 130-140g bacon i 50-55g cocosfett. Jag delar på 4 ägg, saltar (sparsamt) och pepprar vitan och gulorna var för sig. Jag tar upp baconet ur stekpannan och låter fettet vara kvar. Sen slår jag i vitorna och låter dem koagulera och tar sen upp även dem ur fettet. Efter det häller jag det heta fettet ur stekpannan i en skål och vispar ner gulorna så att de reder fettet. Sen rör jag ner baconet och vitorna i såsen, kryddar med krossad svartpeppar och slår upp i en djup tallrik och äter med sked. Gott!

 

Jag kallar det Falsk Carbonara eller LCHF-Carbonara och jag står mig större delen av dagen (7-9 timmar) på den portionen. Om man vill kan man också toppa med eller röra ner lite riven, smakrik ost. Då kan man dock behöva värma på rätten lite i micron och röra om för att få osten att smälta eftersom eftervärmen inte riktigt räcker till att smälta osten också.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Min lunch/middag:

 

Jag steker nåt kött, helst fläskkött, som fläskkarré (riktigt fett och gott!) i strimlor och fräser upp wokgrönsaker.

 

Till detta göra jag en sås på följande vis (1 port): Jag smälter 50 g smör med 0,5 dl vispgrädde och smaksätter med nån fond. Om jag ugnssteker köttet så kan jag samla upp stekspadet och reducera till fond, men annars använder jag Knorrs "Fond du chef", som jag tycker är ett acceptabelt alternativ. Då går det åt 1/4 burk till denna portion. Sen reder jag såsen med ett helt ägg, alltså även vitan.

 

Lite mer detaljerat: jag använder en kastrull med tjock botten och teflonbeläggning. Smöret, grädden och fonden får koka upp, ta av kastrullen från plattan och sänk den till medelvärme. Rör hastigt ner ägget och fortsätt att röra. Nu kan man själv bestämma hur tjock såsen skall bli genom att försiktigt värma kastrullen på plattan under ständig omrörning. Det blir alltså liksom en tunn äggröra, smaksatt som en köttsås.

 

Nu förbereder jag ju större portioner för att frysa in matlådor. Så hur gör jag när jag värmer denna sås? Jo, jag slår inte ihop kött-grönsaksröran med såsen utan fryser in dessa separat. Jag tar upp matlådan dan innan så att såsen får tina i lugn och ro. Väl på jobbet låter jag såsen stå framme och inta rumstemperatur. Sen värmer jag endast kött-grönsaksröran ganska rejält i micron och rör sedan ner den rumsvarma såsen. Då får såsen lagom värme av det andra, vilket i sin tur svalnar av lite och hela rätten får en lagom ätbar temperatur utan att såsen skär sig! Tada!

 

Då jag tidigare kom fram till att jag ofta åt för stora portioner lunch, och då framför allt för mycket kött och därmed protein, så testade jag mig fram till hur mycket jag egentligen behövde. Jag äter frukost vid c:a 6:30 och lunch vid 14-tiden. Jag har nu kommit fram till att denna portion blir lagom: 50 g stekt kött med 100 g stekta grönsaker och så en portion sås som ovan. På detta blir jag helt mätt men inte övermätt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Till kvällsteet:

 

Det här har varit det svåraste att knäcka. Det är ju så gott att äta te och macka till kvällen! Jag har sedan länge ersatt det mjuka brödet med olika varianter på hårt bröd som ju ger betydligt mindre kolhydrater, men nu har jag på sista tiden satt in stöten och skippat brödet och hittat de pålägg som inte kräver nåt bröd, och för mig har det stannat vid en bit god fransk ost och några skivor torkad skinka/korvar som man kan köpa som "brickor" i butiken.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur fördelar sig nu detta näringsmässigt och energimässigt?

 

FRUKOST:

 

Gram:

Kh            0,7 g

Protein   52    g

Fett      186    g

 

Energi%:

Kh            0,2%

Protein   17,3%

Fett        82,5%

 

Skaldemans ratio: 3,5

LUNCH:

 

Gram:

Kh           6,2 g

Protein  19,3 g

Fett       86,7 g

 

Energi%:

Kh          11%

Protein   20%

Fett        70%

 

Skaldemans ratio: 3,4

 

KVÄLLSTEET:

 

Har inte mätt exakt, men en uppskattning är att jag får i mig ungefär:

Gram:

Kh          0,1 g

Protein  13   g

Fett       42   g

 

PÅ EN HEL DAG BLIR DETTA:

 

Gram:

Kh           7 g

Protein  84 g

Fett     315 g

 

Jag landar på en ungefärlig E% fördelning på:

Kh            5%

Protein   19%

Fett        76%

 

Skademans ratio:  3,45

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ekonomi

 

Jag köper både ägg och kokosfett billigt, dessutom brukar försöka köpa basvaror på rea, kött på kort datum osv.

 

Min frukost kostar c:a 23:-

Min lunch kostar c:a 13:-

Tilltugget till kvällsteet c:a 15:-

 

Summa per dag: 51:-! (~1500:-/mån)

 

Så tillkommer kostnad för te (jag dricker inte kaffe) och el till matlagningen osv. Om man ska betala mer för råvarorna så kanske man kommer upp i 60-80:-, men det känns ändå som riktigt billigt för en hel dags mat!

 

Vem var det som sa att LCHF blir dyrt?

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vikt

 

Jag har inte vägt mig på länge. En snabb koll så här mitt på dan gav c:a 107 kilo till mina 182 cm. Jag ska väga mig ordentligt i morgon bitti och sen uppdatera detta veckovis.

 

Jag har ätit så här i en vecka nu, så jag räknar med att det vattenöverskottet har gått ur kroppen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu ska det ske! Jag har varit övertygad om det rätta med LCHF sedan ett antal år, men har aldrig lyckats avstå från kolhydrater tillräckligt. I den här tråden ska jag beskriva hur jag har kommit fram till det som funkar för mig och beskriva hur jag känner och mår, hur min viktnedgång går osv. Jag beskriver också i separata inlägg hur jag äter idag, hur det fördelar sig på Kh, protein och fett, Skaldemans ratio, energiprocent och vad det kostar (billigare än man kan tro!)

 

Efter att ha analyserat vad mina problem är med att äta LCHF så har jag kommit fram till att det är att hitta en mathållning som jag trivs med och som kräver så lite engagemang av mig som möjligt. Jag behöver god framförhållning med maten, annars trillar jag lätt i fällan att äta nån onyttig snabbmat eller ta ett onyttigt snacks eller t.o.m. godis. Att köpa kokböcker och försöka vara duktig och laga en massa olika sorters mat har inte funkat. Jag behöver en LCHF-snabbmatslösning som jag kan laga i förväg och frysa in, en mathållning som inte tar en massa energi i anspråk att planera, köpa in till och att laga till och som jag inte tröttnar på.

 

Eftersom jag sedan flera år äter exakt samma frukost varje morgon (en slags ägg- och baconröra) och som jag trivs väldigt bra med, så tänkte jag försöka hitta en lunch/middag som funkar lika bra. Kraven på lunchen är dock något större eftersom den ska funka att ha med som matlåda där man bara har en micro att värma maten i. Nästan alla rätter med feta såser blir ingen hit när man värmer upp en sån matlåda i micron; såsen skär sig och löst fett simmar omkring i matlådan.

 

Jag kom till slut fram till en maträtt som består av kött och blandade grönsaker (t.ex. en wokmix) och en sås på vispgrädde, smör och ägg, smaksatt med fond. En variant på bearnaisesås, kan man säga. Jag beskriver närmare i ett separat inlägg hur jag har löst problemet med att på ett enkelt sätt värma denna sås utan att den skär sig.

 

Jag vill med denna tråd inspirera andra. Jag vet ju hur jag själv läser och försöker hitta inspiration, och alltid är det nån som blir hjälpt av mina tankar och erfarenheter...

Hej

 

skulle vilja ta del av det. jag brukar göra skaldemanns kålpudding dubbelportioner, och frysa in i enportioner,

bara o plocka, brukar göra olika , känner att det skall vara lätt. lördagar, brukar jag ibland göra 3 - 4 olika mat.

o sen fylla frysen, o köpa turkisk youghurt, massa ägg, korv 82% och fläsk elelr bacon.....

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Energiintag

 

Energiintaget per dag blir c:a 2250 kcal, och jag läste i nån av Skaldemans böcker att han bedömer det som optimalt för en man. Jag vet inte vad jag ska räkna som min fettfria vikt, men låt säga 80, det är väl rimligt till 182 cm? Då bör jag äta c:a 64g protein om dagen för att inte lida ett underskott, och summan i min sammanställning blir 84 g. Det bör alltså inte vara för mycket så att det påverkar insulinet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

 

skulle vilja ta del av det. jag brukar göra skaldemanns kålpudding dubbelportioner, och frysa in i enportioner,

bara o plocka, brukar göra olika , känner att det skall vara lätt. lördagar, brukar jag ibland göra 3 - 4 olika mat.

o sen fylla frysen, o köpa turkisk youghurt, massa ägg, korv 82% och fläsk elelr bacon.....

 

Tack! Alla tips om snabbmat/matlådor à la LCHF emottages tacksamt! :) Alla är vi olika och var och en måste hitta sin mat som fungerar.

 

Jag stod häromdagen och lagade till min lunch. Det blev 13 portioner och tog väl ett par timmar i anspråk. En lindrig insats för 2 veckors mat. Frukosten lagar jag ju från grunden varje morgon, men det går på c:a 15 minuter, och med rutin så behöver man inte ens besvära hjärnan så tidigt på morgonen! :rolleyes:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Med den här mathållningen borde jag ju kunna hamna i ketos! Men jag har ändå bestämt mig för att inte köpa nån mätare. Det blir ju så fruktansvärt dyrt när nu stickorna kostar så mycket! De pengarna använder jag hellre på nåt annat!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Intressant! Själv är jag lika dan, mat ska gå snabbt och enkelt! Själv är jag en av dem som aldrig i hela mitt liv har lagt ner tid på att faktiskt laga mat, luncher för mig har alltid varit ett problem då jag inte tycker det är en hit att värma mat. Men jag har löst det genom att ha en tub med kryddsmör på jobbet och sen tar jag bara med mig en burk med kött och grönsaker - värmer och har kryddsmöret till. Super gott! (jag är inget fan av såser och äter inte mjölkprodukter).

 

Jag tror du borde hamna i ketos relativt snabbt om du äter som du gör. Själv har jag märkt att jag klarar av ganska stora mängder protein och relativa mängder kolhydrater och håller mig fortfarande i ketos. Dock tränar jag mycket. 

Hoppas det går bra för dig!  

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Intressant! Själv är jag lika dan, mat ska gå snabbt och enkelt! Själv är jag en av dem som aldrig i hela mitt liv har lagt ner tid på att faktiskt laga mat, luncher för mig har alltid varit ett problem då jag inte tycker det är en hit att värma mat. Men jag har löst det genom att ha en tub med kryddsmör på jobbet och sen tar jag bara med mig en burk med kött och grönsaker - värmer och har kryddsmöret till. Super gott! (jag är inget fan av såser och äter inte mjölkprodukter).

 

Jag tror du borde hamna i ketos relativt snabbt om du äter som du gör. Själv har jag märkt att jag klarar av ganska stora mängder protein och relativa mängder kolhydrater och håller mig fortfarande i ketos. Dock tränar jag mycket. 

 

Hoppas det går bra för dig!  

 

Ah! Jag har ibland sprungit in på mataffärn och köpt en tub mjukost som jag har tryckt i mig av direkt in i munnen! :lol: Eller ett par ölkorvar. Men det är så dyrt och ger ändå inte den där tillfredsställelsen som en komplett måltid ger.

 

Jag är ju väldigt förtjust i såser, så jag vill gärna ha sån mat. Jag vill också ha varm mat.

 

Jag tränar inte. Jag har noll intresse av sånt, och att promenera/springa gör mig uttråkad på gränsen till deprimerad, men jag rör mycket på mig i vardagen, och använder min kropp en hel del, så jag är egentligen inte orolig för min fysik.

 

Lycka till du med!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har jag vägt och mätt mig:

 

105,7 kg

 

midjemått 120 cm

 

Jag räknar med att överflödigt vatten redan har lämnat kroppen eftersom jag har ätit så här c:a 1 vecka. Återkommer med uppdateringar om dessa mått veckovis.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Omställningsbesvär

 

Jag känner efter om jag känner av något speciellt nu när jag går på strikt LCHF, eller fakir. Kanske något. Jag känner ju mig annorlunda i kroppen på nåt odefinierbart sätt. Första dagarna fick jag temperaturhöjning i kroppen direkt efter måltiderna, lite på samma sätt som man kan uppleva när man äter nåt riktigt sockerrikt och blodsockret går upp. Men de senaste två dagarna har jag snarast känt av det motsatta, att jag fryser lite mer än vanligt. Jag går och tittar på termometern, men den visar en bra inomhustemperatur, och ändå tycker jag att det är lite kyligt.

 

Jag är ju van vid att vara den som aldrig fryser och går omkring i kortärmat när andra sätter på sig tröja. Jag har ju i ett par omgångar för några år sedan kört på pulverdiet. Då upplevde jag samma sak, att jag frös. Nu förstår jag det berodde på att kroppens ämnesomsättning går ner på sparlåga eftersom man utsätter den för svält och därför fryser man. Men nu, när den får allt bränsle den behöver borde jag ju inte frysa? Jag läste i nån av Skaldemans böcker där han beskriver vad han upplevde när han var på en föreläsningsturné i Norge. Där blev han serverad fakir-LCHF dagarna i ända och åt mycket mer än han brukar, och han kände hur förbränningen gick igång för högtryck med resultat att han blev väldigt varm. Trots att det var januari så gick han omkring på gatorna i bara skjortärmarna utan att frysa.

 

Kan det vara så att kroppen ännu inte ställt om på fettdrift utan fortfarande saknar de lättillgängliga kolhydraterna och nu initialt reagerar med att dra i nödbromsen? Ska bli intressant att följa!

 

Däremot känner jag inte av någon prestationsnedgång på det mentala planet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När jag förut åt stora portioner mat med mycket kolhydrater i så drabbades jag ju av den välkända "paltkoman". Den uteblir nu, vilket är väldigt skönt.

 

Däremot har jag de senaste dagarna blivit väldigt sömnig framemot 15-16-tiden. Antar att det har med omställningen till ketondrift att göra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det här med vägning är ett intressant kapitel! Jag vet mycket väl att man inte ska fixera sig vid vikten, men jag har nu bestämt mig för att väga mig varje morgon, under så identiska betingelser som möjligt.

 

Tidigare hade vi bara en gammal mekanisk badrumsvåg, inköpt i början av 80-talet. När jag vägde mig på den var jag medveten om att felmarginalen på den var stor, särskilt som glaset med strecket på inte var fixerat utan kunde flyttas i sidled så att mätresultatet kunde variera mer än 1 kilo. Delar av kilon var inte att tänka på, och dessutom visade den lite olika beroende på hur man flyttade tyngdpunkten. Så det enda var att se till resultat över en längre tid.

 

Men för några veckor sedan ersattes denna våg av en digital. Ingen dyr, faktiskt riktigt billig, inköpt på Jula. Men jag har testat den och den verkar leverera samma resultat varje gång, även om man flyttar den, hanterar den, slår av och på etc. Hur det är med den absoluta vikten den uppmäter vet jag inte, men det är ju inte så intressant.

 

Denna våg visar ju 10-dels kilo, så nu blev det plötsligt intressant att väga sig varje dag! Och då ser man hur kroppsvikten hoppar upp och ner! Trots att jag äter samma mat varje dag (som jag beskrivit ovan) så kan vikten hoppa upp och ner med ett halvkilo från morgon till morgon. Det visar ju hur olika vatteninlagringen är, antar jag? Det kan ju bara vara en sån sak som kan påverka vikten så snabbt.

 

Naturligtvis är ju bara det veckovisa mätresultatet, eller t.o.m. det månadsvisa, som är det intressanta eftersom såna här variationer inte syns i det, men det är ändå lite kul att se vad som händer från dag till dag!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Första veckorapporten:

-0,9 kilo

-1,0 cm

 

Häpp!

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Naturligtvis är ju bara det veckovisa mätresultatet, eller t.o.m. det månadsvisa, som är det intressanta eftersom såna här variationer inte syns i det, men det är ändå lite kul att se vad som händer från dag till dag!

Sund inställning!

 

Jag vägde mig varje dag och tog en medelvikt för veckan som jag sedan jämförde med tidigare veckas medelvärde, då blir jämförelsen bättre då enstaka toppar och dalar jämnas ut.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kalasbra ju!

 

Ja! Det går åt rätt håll! Sen är det så, att jag har ju gått stegvis mot den strikta LCHf jag äter nu, och jag ställde mig på den nya vågen när den var nyinköpt, för att kolla att den funkade efter att jag hade satt i batteriet, och då, men inomhuskläder på, så vägde jag drygt 110, så några kilo till kan jag räkna med att jag hade gått ner redan innan jag körde på med den här strikta varianten.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sund inställning!

 

Jag vägde mig varje dag och tog en medelvikt för veckan som jag sedan jämförde med tidigare veckas medelvärde, då blir jämförelsen bättre då enstaka toppar och dalar jämnas ut.

 

Jag plottar ju ett diagram i Excel, så då får jag en fin kurva som visa trenden! Tänkte publicera det här, sen när jag gått ner en bra bit!

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Efter ungefär 2 veckor på strikt LCHF så börjar min kropp att acceptera det och jag upplever liksom en inre kroppslig frid! Mitt sötsug har verkligen minskat nu och jag har inga svårigheter att gå förbi godishyllorna utan saknad. Det betyder väl antagligen att min hjärna inte längre saknar de snabba glukoskickarna.

 

Jag har skjutit fram mitt andra mål några timmar och äter nu c:a kl 6:30 och 16:30. Jag upplever att detta bättre motsvarar mitt behov. Egentligen upplever jag aldrig hungerkänslor nu. Det är lite märkligt, för jag märker snarare att jag behöver äta på att jag känner av lite "dimmighet" i huvudet och känner mig lite kraftlösare. Det kände jag när jag några dagar i följd inte hann äta mitt andra mål runt kl 14 som planerat utan fick skjuta på det ett par timmar. Men kroppen anpassade sig snabbt till detta och nu har jag satt det i system. När jag har ätit mitt andra mål vid den nya tiden så känns det bättre. Jag kunde förut känna mig lite övermätt trots att det verkligen inte är nån stor portion jag äter! Men nu känns båda målen väl anpassade och min mage mår hur bra som helst!

 

Att jag inte frestas till att äta sötsaker underlättas givetvis också av att jag upplever så mycket positivt och att jag har lyckats fästa ett mål om viktnedgång framför mina ögon. Detta känns nu som så viktigt att jag orkar stå emot alla frestelser. Häromdagen var jag på kurs och avstod helt enkelt från att äta något alls när de andra åt lunch och jag var hemma lagom tills det var dags att äta min middag. Rätt praktiskt!

 

Under de år som jag har försökt att konsekvent äta LCHF så har det nånstans i mitt bakhuvud malt en tanke om när jag nästa gång ska kunna unna mig avsteg och äta glass, godis och bakverk. Men nu har jag lagt undan det där, och tänker att om jag nånsin ska unna mig det nån gång så får det bli när jag gått ner minst 15-20 kilo och börjar närma mig min målvikt. Men vem vet, då kanske mitt intresse för sötsaker helt är borta?...

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det här med vägning blir allt intressantare. Att det endast är de långa perspektiven man ska ta hänsyn till blir allt tydligare.

 

Jag försöker ju väga mig varje morgon under så identiska förhållanden som möjligt. På vardagar stiger jag normalt upp 6-6:30. Jag går på toa, sen väger jag mig. I morse, lördag och sovmorgon, vaknade jag ändå 6:40 och gjorde denna rutin. Sen la jag mig en stund i igen. När det nån timme senare tryckte på så gick jag upp, bajsade och kissade lite till och så vägde jag mig igen, för skojs skull. Då vägde jag plötsligt 3 hg mindre! Ändå var det inte särskilt mycket "ballast" jag gjorde mig av med.

 

Jag har ju förut beskrivit att jag har testat vågens tillförlitlighet, och den verkar vara hög, så detta visar ju hur mycket kroppsvikten kan variera av "naturliga" skäl. Så rena tillfälligheter kan visa på en nedgång eller en uppgång från den ena dagen till den andra.

 

De som beklagar sig över att de gått upp mycket efter en dags synder kanske inte ska ta så hårt på det heller. Vissa livsmedel binder ju vatten i kroppen, och kroppens celler kan ju bära stora mängder vatten tillfälligt och släppa ifrån sig det väldigt fort. Så jag antar att variationer på upptill några kilon kan förklaras av enbart olika stort vattenlager i cellerna eller helt enkelt hur magen för ögonblicket fungerar och var i "avföringsrytmen" man befinner sig vid vägningstillfället.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rapport efter 2 veckor:

 

-2,1 kg

-2,0 cm i midjan

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.