Jump to content

nyttighet


fettlett

Recommended Posts

Hej!

Jag började äta lchf för att jag vill äta "rätt och riktigt". Mår väldigt bra av denna kost och äter som om det vore fest varje dag. Men jag har också provat med raw food och mådde mycket bra även på denna kost, och denna kost ligger ju väldigt långt ifrån lchf (inget kött, inga mjölkprodukter, inga ägg). Raw food är ju mycket kolhydrater, lchf är väldigt lite kolhydrater och ändå reagerar människor lika positivt på båda kostsätten.  Rawfoodarna har ju också en bra viktnedgång, har bra blodfettter, blodsocker och folk får minskade besvär med ibs, inflammationer av olika slag osv. Man blir "pigg och glad" av bådakostsätten trots att dessa ser så olika ut.  Själv gick jag över till lchf då jag inte blev tillräckligt mätt på raw food men detta gäller ju mig, andra blir jättemätta.Jag tillhör dem som behöver mycket protein helt enkelt. Men jag blir ändå nyfiken påvarför två helt olika kosthållningar kan ge så positiva resultat.  Skulle vara intressant att höra vad du säger om detta, Doc? Själv tänker jag spontant att om man bara håller sig borta från allt "skräp" så är mycket vunnet.

Link to comment
Share on other sites

Har också provat raw food innan lchf men som för dig så håller det mig inte mätt, alldeles för mkt kolhydrater för min kropp vilket gör att jag överäter (iaf så som undertecknad åt raw food då; mycket nötter och frön). Lchf är mkt bättre för min del. Det som är lika inom bägge kosterna är ju att du inte äter spannmål överhuvudtaget vilket gör väldigt mycket för både min mage och även andras. Och visst, med bägge kosterna äter du färre tillsatser. Men jag är benägen att tro att det är just spannmål som är "boven".

Link to comment
Share on other sites

Jag har haft lite diskussioner med "raw food" - folket och kunnat konstatera att vi väljer bort samma typer av livsmedel, bland annat potatis och vetemjöl. Det är inte bara vad vi äter utan oxå vad vi inte äter som gör oss friska,,,,

 

Personligen tycker jag "raw food" är en mera onaturlig kosthållning (och tidsödande) än LCHF men att det finns en del att lära sig även hos denna kosthållning!

Link to comment
Share on other sites

jo lchf passar mig också bättre än raw food, tyckte bara att det var lite kul att jämföra då båda grupperna framhäver samma positiva resultat och ändå är så olika.

Något annat - tidigare har jag inte tålt ägg (jo kunde äta ett halvt ägg men sen blev det problem med magen)  men efter att jag gick över till lchf så kan jag äta äggröra varje dag (2 stora ägg) - jippiii!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...