Jump to content

Nettokolhydrater


foodhacker
 Share

Recommended Posts

Atkins och GI-metoden använder begreppet "nettokolhydrater".  Man menar då att ett födoämnes kolhydratsinnehåll består till viss del av fibrer som människan inte kan bryta ned - och som därför inte kan på verka blodsocker/ insulin. Även syrliga saker, typ citron, på verkar upptaget nettokolhydratiskt . Finns det farliga/ ofarliga kolhydrater?
Hur ser en "äkta" LCHF:are på denna saken?

 

-----------------------

 

Oj, hittade svaren under avdelningen näringslära :) 

 

weight.png

Edited by foodhacker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jaa.. nettokolhydrater är en j--la skit de bör man undvika!  :o

 

Nämen altså, det är amerikanskt, de anger alla kolisar och sen anger de digesterbara som netto!

 

I Europa har vi en annan livsmedelslagstiftning och därmed märkning.. vi skiljer på digesterbara som anges som kolhydrater, och fibrer anges för sig!

 

Över huvudtaget har man i USA en märkning som främst syftar till att villseföra konsumenterna.. den är främst implementerad av matindustrin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...