foodhacker Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 (edited) Atkins och GI-metoden använder begreppet "nettokolhydrater". Man menar då att ett födoämnes kolhydratsinnehåll består till viss del av fibrer som människan inte kan bryta ned - och som därför inte kan på verka blodsocker/ insulin. Även syrliga saker, typ citron, på verkar upptaget nettokolhydratiskt . Finns det farliga/ ofarliga kolhydrater? Hur ser en "äkta" LCHF:are på denna saken? ----------------------- Oj, hittade svaren under avdelningen näringslära Edited April 14, 2013 by foodhacker 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Jaa.. nettokolhydrater är en j--la skit de bör man undvika! Nämen altså, det är amerikanskt, de anger alla kolisar och sen anger de digesterbara som netto! I Europa har vi en annan livsmedelslagstiftning och därmed märkning.. vi skiljer på digesterbara som anges som kolhydrater, och fibrer anges för sig! Över huvudtaget har man i USA en märkning som främst syftar till att villseföra konsumenterna.. den är främst implementerad av matindustrin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.