Jump to content

Pemmican


Nürnberg
 Share

Recommended Posts

Morjens!

 

Är oerhört sugen på att laga pemmican av olika anledningar, är det någon som har erfarenhet? Undrar även var man får tag i lämpligt fett, vill naturligtvis ha hög kvalitet men det är ju inte något som saluförs direkt, kan det finnas att tillgå i saluhallar möjligen? Ort för närvarande är GBG.

 

Häj häj!

Link to comment
Share on other sites

Får meddela att experimentet kröntes med framgång, slutresultatet är en kaka av torkat kött och fett som är mycket praktisk att ta med sig och högst mättande. En viss tids tillvänjning vid smaken krävs, det är inte direkt oxfilé med béarnaise men inte illasmakande heller för den delen. Energiprocent ligger väl kring 80/20 fett/protein.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Får meddela att experimentet kröntes med framgång, slutresultatet är en kaka av torkat kött och fett som är mycket praktisk att ta med sig och högst mättande. En viss tids tillvänjning vid smaken krävs, det är inte direkt oxfilé med béarnaise men inte illasmakande heller för den delen. Energiprocent ligger väl kring 80/20 fett/protein.

 

Var det så besvärligt att tillaga som det verkar när man läser beskrivningarna?

Link to comment
Share on other sites

Nja, både och kan man väl säga, att skära upp köttet för torkning tog ju sin tid men sen sköter det ju sig självt i ugnen på låg värme. Jag smälte fettet i stekpanna (d.v.s. inte i ugn) så det tar väl 45 min - en timma men under tiden pulveriserade jag jerkyn så när fettet var klart var det bara att låta svalna och blanda ihop. Kan tänka mig att många tycker att det är mycket arbete med tanke på att slutresultatet inte direkt är en kulinarisk upplevelse utan en nyttoprodukt, jag är nu så funtad att jag tyckte det var väldigt roligt.

Link to comment
Share on other sites

Nja, både och kan man väl säga, att skära upp köttet för torkning tog ju sin tid men sen sköter det ju sig självt i ugnen på låg värme. Jag smälte fettet i stekpanna (d.v.s. inte i ugn) så det tar väl 45 min - en timma men under tiden pulveriserade jag jerkyn så när fettet var klart var det bara att låta svalna och blanda ihop. Kan tänka mig att många tycker att det är mycket arbete med tanke på att slutresultatet inte direkt är en kulinarisk upplevelse utan en nyttoprodukt, jag är nu så funtad att jag tyckte det var väldigt roligt.

 

OK, tack! Kanske testar det nån gång! Det är ju bra att ha nåt med sig som inte behöver förvaras i kyla eller att värmas upp före inmundigande!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...