Jump to content

Angående agavesirap (lurad om nyttigheten)


fiasud
 Share

Recommended Posts

Jag måste erkänna att jag känner mig grundmurad!!! Jag har köpt agavesirap då det står att det har "lågt blodsockerhöjande index" är naturligt och ekologiskt, perfekt ur lchf-perspektiv eller hur? Så vaknar jag idag och läser kostdoktorns inlägg där han berättar att det med sin höga andel fruktos gör agavesirap till "extra farligt" socker. Det känns ju sådär när man vill undvika vanligt socker och sedan får i sig något mycket värre. Om man nu skulle vilja söta någonting nån gång ibland, hur är det med honung? Lika illa som allt annat?

Link to comment
Share on other sites

Ja... Det är ju förjävligt rent ut sagt..Kan inte lita på någon. :) honung är nog inte mycket bättre... om man inte tränar väldigt hårt kan det väl gå an men jag skippar nog det endå.... höjer nog blodsockret lika mycket...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Innehåller någonting mycket kolhydrater så spelar det ingen roll vad det står på framsidan. Allt som innehåller över 5g kolhydrater per 100g kan du använda som en gräns. Med lite modifikation. Som t.ex kan en burk 400g krossade tomater innehålla 4g per 100g och skulle du äta upp en sådan är du redan uppe i 16g kolhydrater. Så man ska vara lite försiktig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...