jenniesundsvall Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Ni har väl testat steviadropparna från SweetLeaf? Om inte- gör det. Kostar ca 150 kr och räcker länge. Har just dragit ihop en lchf-pannacotta till ikväll där min sötning är steviadroppar med vaniljsmak (helt ren stevia och naturlig arom). Har även tillsatt naturliga organiska vaniljfrön (de små burkarna man köper för 35 kr som räcker i evighet).Grädde + gelatin + stevia (med eller utan smaksättning, finns bl a toffee, bärsmak, vanilj, aprikos mfl.) + naturlig vanilj = Yum! Lyx för en lördagkväll.Recept:Pannacotta4 dl grädde2 gelatinbladEn knivsudd äkta vaniljgCa 8 droppar stevia (vanilj, alt naturlig)- smaka av! Ta inte i för mycket för då kan du få en bismak samt för hög sötma. I lagom mängd får du ingen bismak alls)Bär till garnering.Lägg gelatinbladen i vatten så att de mjuknar. Koka upp grädden på svag värme, tillsätt vaniljfrön och steviadroppar. Låt bubbla smått i ca 5 min. Tillsätt gelatinbladen sakta (håll i dem medan de sakta smälter ner i grädden) och vispa samtidigt. Portionera ut i fyra glas. Låt de svalna något innan du ställer in dem i kylen. Garnera med bär vid servering. Mums..... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Jag tycker grädden i sig är så söt att jag inte behöver nån sötning. Favoriten är saffranspannacotta, serverade med blåbär! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Jag har testat Stevia i form av strö... tycker att bismaken är så kraftig att jag hellre avstår eller tar sukrin strö om jag känner att jag måste ha något sött Har dropparna samma bismak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenniesundsvall Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 Peter B: Steviadropparna har endast en bismak om man tar för mycket. Det gäller som sagt att smaka av balansen. Jag har nu smakat lite av min pannacotta och den har ingen bismak. Tror det är från sort till sort. Steviaströ sägs vara utblandad och så kanske den kombinationen ger en bismak. Dessa droppar är även goda att bara ta ex. två droppar i en klick grädde tillsammans med lite bär. Stevian har ju noll kolhydrater vilket är perfekt. Folk talar om att det handlar om att vänja av sig från det söta- men om man vill klara detta på lång sikt anser iaf jag att man kan unna sig en söt efterrätt utan socker någon gång då och då. Sen bör man självklart tänka på mängden kcal också. Men kan ju vara bra att ha alternativ om man ska ex bjuda på middag och så. Jag har testat Stevia i form av strö... tycker att bismaken är så kraftig att jag hellre avstår eller tar sukrin strö om jag känner att jag måste ha något sött Har dropparna samma bismak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenniesundsvall Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 Jag har aldrig smakat saffranspannacotta men lät gott. Däremot har jag ätit lingonpannacotta- mumsigt! Jag tycker grädden i sig är så söt att jag inte behöver nån sötning. Favoriten är saffranspannacotta, serverade med blåbär! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Jag ska absolut, testa dropparna, är nyfiken av mig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cushion Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Spännande, ska absolut testa detta till veckan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Som sockerberoende är det inget för mig. Det triggar sötsuget och jag faller pladask ner i sötsugsträsket igen! Mitt motto är att om det inte finns ett helt sockerfrit alternativ så är det inte för mig Och förresten, jag har gjort vaniljpannacotta med riktig vaniljstång (inte den torkade vaniljen i form av pulver på burk) och jag upplever att det är en stor smakskilnnad på om man gör pannacottan på pulvervanljen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenniesundsvall Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Som sockerberoende är det inget för mig. Det triggar sötsuget och jag faller pladask ner i sötsugsträsket igen! Mitt motto är att om det inte finns ett helt sockerfrit alternativ så är det inte för mig Och förresten, jag har gjort vaniljpannacotta med riktig vaniljstång (inte den torkade vaniljen i form av pulver på burk) och jag upplever att det är en stor smakskilnnad på om man gör pannacottan på pulvervanljen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenniesundsvall Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Oj...mitt svar hamnade mitt i ditt? Att svara via mobilen var ingen höjdare.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenniesundsvall Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Som sockerberoende är det inget för mig. Det triggar sötsuget och jag faller pladask ner i sötsugsträsket igen! Mitt motto är att om det inte finns ett helt sockerfrit alternativ så är det inte för mig Och förresten, jag har gjort vaniljpannacotta med riktig vaniljstång (inte den torkade vaniljen i form av pulver på burk) och jag upplever att det är en stor smakskilnnad på om man gör pannacottan på pulvervanljen. Jag unnar mig om jag har en middag för vänner eller om jag blir sugen en lördagkväll. Om jag däremot skulle fuska med kolhydrater så skulle jag snabbt bli sockerberoende igen. Gällande torkad vanilj så har jag jobbat som kock och använt stängerna mycket. Visst är färskt bäst. Men i min mening handlar det om att smaka av. Låt den stå minst över natten i kylen så kommer smaken fram rejält:) Tycker stängerna är så dyra så för mig duger den organiska torkade vaniljen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Posted April 30, 2013 Share Posted April 30, 2013 Jag unnar mig om jag har en middag för vänner eller om jag blir sugen en lördagkväll. Om jag däremot skulle fuska med kolhydrater så skulle jag snabbt bli sockerberoende igen. Gällande torkad vanilj så har jag jobbat som kock och använt stängerna mycket. Visst är färskt bäst. Men i min mening handlar det om att smaka av. Låt den stå minst över natten i kylen så kommer smaken fram rejält:) Tycker stängerna är så dyra så för mig duger den organiska torkade vaniljen. Visst är stängerna dyra, men så sällan som jag gör pannacotta så unnar jag mig det vid de tillfällena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenniesundsvall Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 Ja, helt rätt:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.