Jump to content

Ann Fernholm skrev till livsmedelsverkets chef!


HelgeK

Recommended Posts

Läs brevet och svaret:

  http://annfernholm.se/2021/06/01/livsmedelsverket-svar-om-socker-och-godis/?fbclid=IwAR1RpFyO5tYNunmG3-U3k25oX0cCuDLbx5L2aZugE6AB-BPHLxGtsJ-Nts0

 

                 Livsmedelsverket  vet att fetman och ohälsan ökar, men gör ingenting som får utvecklingen att ändra riktning. SLV är som den gamla Afganska regeringen. De tar emot               pengar, för att göra saker,som de struntar i att göra , och försöker få folk att äta mindre salt t. ex.  (Har SLV på något sätt visat att den Svenska saltkonsumtionen är ett problem?               Naturligtvis inte. SLV följer slaviskt Swedish Nutritions foundations planer, och det är att sälja mer av det SNF vill sälja.    Så i stället för att göra något för folkhälsan, så hjälper SLV                 SNF att uppfylla deras mål av ökad försäljning av sådant som  vinstmarginalen är hög på. SLV motarbetar folkhälsan. I USA är det inom synhåll att 75% av pengarna till sjukvård kommer       att gå till vård av metabola sjukdomar.Så det är ohållbart. Men det stör inte SLV. Den Afganska regeringen har flytt  landet, och det borde också SLV göra. SLV hävdar att svenskarna                     bör äta mindre rött kött. Finns det vetenskaplig grund för det?  Nej tvärtom, så har det sedan 2010 kommit många vetenskapliga undersökningar som visar att det är fel!!  Att övervikt          och hälsa går åt fel håll struntar SLV i. Företrädare för SNF har framträtt tillsammans med veganer, för att SNF vill sälja processade kolhydrater till dem för att vinstmarginalen är mycket       högre på det än på t.ex. rött kött.  SNF bör själva få sköta,och betala, sin marknadsföring. Kostråden måste grunda sig på oberoende forskning. Annars kommer folkhälsan bli sämre,         och Sverige få samma situation  som USA kostråden är i stort sätt desamma,Alla som är politiskt aktiva bör diskutera med sinna företrädare varför Sverige har kostråd som ökar övervikten och de metabola sjukdomarna.

PS.Föreningen för Metabol HÄLsahar endast ägnat sig åt stödja  Putins och oljebolagens försäljning avfossila bränslen.Så de kan knapast bli några nyttig allierade  i   kampen för bättre folkhälsa .   Det tror inte jag  i  alla  fall. DS. Men huvudfrågan är inlägget ovan. Jag blir bara irriterad på att Putin vännerna försöker utnyttja kostfrågan för   sina ruttna syften. Så det gäller att inte gå fel i frågan, och välja ledare med rätt målsättning .

 

.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...