Jump to content

En tråd för forskning,där man försökt dölja result


HelgeK

Recommended Posts

En tråd för forskning,där man försökt dölja resultatet, för att det inte blev som förväntat.                         Två exempel:    

 https://openheart.bmj.com/content/8/2/e001680?fbclid=IwAR2Pr61dNJZT-LzMidrgJ2vvtDRj8bjunHIO6nlBjXP22uRYOHxtFdC4eys

https://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246

 

Lägg gärna till andra studier i tråden , där man försöker dölja det verkliga resultatet, för att man önskat sig ett annat resultat . ..

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Det känns tyvärr som att i princip varenda studie, inom all områden, kommer platsa i denna tråd... :(

Har precis klickat hem några svindyra böcker av Peter Götzsche, dansk läkare som tycker att vi övermedicinerar, efter att ha läst flera olika Cochrane-genomgångar inom olika ämnen. Den dyraste handlar om mammografi som spelat ut sin roll (men som finns som krav för att man ska få östrogen... :blink:). Hans bok "Dödlig psykiatri och organsierad förnekelse" var himla bra (även om jag fick hoppa över vissa delar som beskrev mentalvården historiskt, annars hade jag inte kunnat sova). Hans bok om vacciner kom ut INNAN C19, vid årsskiftet 2019-2020, så den tänker jag också läsa. Jag uppfattar honom, och många andra inom Cochrane-nätverket, som funktionsmedicinare, dvs att det är bra att mediciner finns som tillfällig lösning, men inte för livslång behandling. 

Dr. Jason Fung har nån föreläsning på youtube där han visar på ett antal (80%) studier som visar att socker inte orsakar fetma. Tittar man på finansieringen av studierna och plockar bort de studier som är finansierade av sockerindustrin, så blir resultatet att 80% visar att socker orsakar fetma. Vill minnas att han nämner studier vid namn också.

Dr. Perlmutter visar också på ett antal studier med fel, inte minst kring kostens betydelse vid autism. I Sverige anses autism genetiskt och därmed omöjligt att påverka och man hänvisar till Björn Gillbergs studier. Utomlands ser det annorlunda ut. Kanske är det egentligen så att grav autism och högfungerande autism är två olika saker? Symptom vid båda kan dock lindras av kostförändringar. Fast inte i Sverige då, alltså.

 

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Dr.Sebastian Rushworth går igenom data från en studie gjord av författarna till boken Eat like the animals. Han konstaterade att det de skrev inte stämde med vad han själv uppfattade som rimligt så han letade fram rådatat i rapporten och utvärderade detta själv. Han kom (förstås :() fram till att man trixat tills man fått de resultat man ville ha. Han sågar inte på nåt vis boken, den tycker han har bra delar, man sammanfattar att man inte bevisat det man säger sig ha bevisat i rapporten.

https://sebastianrushworth.com/2021/08/29/the-optimal-diet-for-longevity-and-weight-loss/

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...