Jump to content

Istället för maizena?


Tr0llet
 Share

Recommended Posts

Jag chansar på att det går utan. Såg att kostdoktorn har ett recept utan någon stabiliserande/bindande ingrediens. Istället ska kakan vara i ugnen lite längre, och stå på eftervärme. Så lämnade bort maizena eller något motsvarande. Får se vad det blir... 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 2021-09-25 at 11:53, MariaF sade:

Spännande! Glöm inte rapportera! :)

Det blev ok, tackar som frågar. Jag gjorde botten på mandelmjöl och smör, enligt kostdoktorns recept. Ostfyllningen gjorde jag på både philadelphiaost och ricotta, creme fraiche, ägg, erytritol, citron och vanilj. Kletade på ett lager med creme fraiche och erytritol. Garnerade med rivet citronskal. Då kakan stått ett dygn dög den nog att bjuda på. Då man bakar "vanlig" ostkaka kan man bjuda på den fortare än den här. Bottnet var äckligt, smörigt, kletigt då den var riktigt nybakad. Nära oätlig. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...