Gå till innehåll

Recommended Posts

Hej, vi sitter här på jobbet och diskuterar varför man får huvudvärk av LCHF. Är det någon som har ett bra svar på detta, vad det är som händer i kroppen?

/Trine

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kroppen möblerar väl om lite..... ut med skiten och in med kvaliten(mera näring)... och klart, det kostar väl lite!

Allvarligt talat, tror faktiskt att det är det som händer när nu exvis socker/stärkelseabstinensen är igång! ;)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man byter primär bränsle i kroppen, så det är helt naturligt att få huvudvärk eller känna sig lite deppig. Ha tålamod och fortsätt som du gör så kommer du märka skillnad sen.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det har att göra med att kroppen frigör glukosreserverna i kroppen och bränner slut på dem. I och med det binder mindre vätska i kroppen och man kissar en hel del mer (det är där man blir mindre svullen i benen som många upplever, och rasar 3-4 kilo vilket egentligen är det överflödiga vätskan som försvinner). Med vätskan försvinner även en del salter och många är dåliga eller rädda för intag av salter, främst syfte på lite natrium och mest kalium, samt magnesiumbrist som är vanligen förekommande. Det är således vätske och saltbrist som är orsaken till att man har huvudvärk till 90% skulle jag våga påstå.

Det är viktigt att salta lite extra med mineralsalt med jod således och dricka 2-3 liter vätska under dygnet. Kan med gott samvete rekommendera att man tar magnesiumtillskott på ca 300 mg per dygn också så slipper man muskelkramper/värk och hård i magen - i alla fall enligt min egen erfarenhet och andras.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är viktigt att salta lite extra med mineralsalt med jod således och dricka 2-3 liter vätska under dygnet.

Använd salt i all matlagning där det är möjligt och dosera lite mer än vanligt. (Undvik raffinerad bordssalt som endast innehåller natrium, riktig vara av bergssalter & havssalter är att rekommendera som ger ett större spektrum av mineraler. Det är vanligt att man åter tillsätter jod till raffinerad salt och kallar denna jodsalt men då kvarstår alla de andra spårämnen av mineraler som annars finns i oraffinerad bergssalt & havssalt.)

 

Drick vatten när du är törstig och även lite extra utöver det, till exempel om och när man känner huvudvärken krypa fram. Men överdriv inte vattenintaget.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...