Jump to content

Barnfetma på Nyhetsmorgon TV4


kareng

Recommended Posts

Idag diskuteras barnfetma och övervikt hos barn i Tv4:s Nyhetsmorgon. Ni förstår själva vilket bottennapp det blir med följande "specialister": barnfetmaspecialisten Claude Marcus, dietisten Anna Ek och Tv4:s egen husdoktor.

 

Det handlar om att barn med övervikt ska banta, "d.v.s gå hungriga" och funkar inte det (vilket det inte gör för någon) så är operation ett bra alternativ. Dietisten tycker att det är bra att så små barn som 1,5-åringar serveras lättprodukter på dagis - då ges utrymme för bättre fetter såsom olivolja.

 

Så mycket dumt har sagts under morgonen och jag har ändå bara tittat lite då och då. Programmet håller på till 10:00.

 

Uppriktigt sagt blir jag väldigt ledsen. Jag tycker så synd om alla överviktiga barn som utsätts för denna behandling och attityderna som följer detta tankesätt som presenteras av "specialisterna". Riktigt ledsen blir jag!

 

Jag har själv erfarenhet av att ha ett barn som var överviktigt innan vi började med LCHF hemma. Nu är han normalviktig och mår mycket bättre på alla sätt.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Jag såg hela nyhetsmorgonen och känner mig också ledsen, arg och ledsen över deras råd.

 

De nämde anmärkningsvärt lite om hur sockret i maten påverkar barnens fetma.

 

Hur kan hon som är dietist som dessutom forskar i ämnet "barn och fetma" stå och säga att barn ska dricka lättmjölk och ungdomar ska äta lightprodukter.

 

Jag förstår ingenting!

 

Hur lite vet de om hur kroppen fungerar och reagerar på mat!

 

Varför bjöd de in just dom tre?????

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Det är konstigt att barnfetmaspecialisten Claude Marcus som har misslyckats i så många år med att bota överviktiga barn inte undrar vad som är fel i hans råd.

 

En sak som han i alla fall har fattat är det är inte beror på hur mycket barn rör på sig utan hur mycket de äter som bestämmer om de ska bli överviktiga eller ej.

 

Den fråga han borde ställa sig är VARFÖR vissa barn äter för mycket.

 

Barn (liksom vuxna) äter för mycket för att de är hungriga. Hungrig blir man av att äta lättprodukter istället för fullfeta produkter. Är man hungrig är det lätt att man väljer fel saker att stoppa i munnen när hungern slår in, saker som gör att man bli ännu hungrigare efter en stund.

 

Jag tycker så oerhört synd om alla överviktiga barn som får höra att det är deras eget fel att de är tjocka, att de borde lära sig att leva hungriga (och att springa mer). Det är barnmisshandel.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag satt på blodgivningen och blev så förbannad när jag såg det! Och inte kunde jag stänga av heller eftersom jag var inkopplad till tappningen...!

Det enda positiva jag hörde var att Claude Marcus sa att de minsta barnen inte ska banta, övervikt talar man först om i 3-4årsåldern. TV4 hade sållat bland frågorna, de tog en när det gällde lättprodukterna men då bara att en mamma var undrande över lättprodukterna i skolan.

Helt säkert VET TV4 att nu vaknar LCHF-sekten och det blir debatt och DÅ har de skapat bra TV! Blä!!

Link to comment
Share on other sites

Med brasklappen att jag inte sett inslaget...instämmer med att det är bedrövligt och en stor skam för egentligen hela tanken om förnuftssamhället. De blinda leder de döva!

 

Med detta sagt så är det ju bara att applådera detta.

 

Det behövs MER fokus på sådant som inte funkar.

 

Det behövs MER fokus på plattnackarna som personifierar dumheten genom att göra fel om och om igen men ändå förvänta sig annat resultat.

 

Det behövs MER uppmärksamhet på kortsiktigt tänkande och på de som bestämmer vem/vad/vilka som ska ha rätt att uttala sig i ämnet.

 

Varför behövs det MER av detta?

 

Jo, helt enkelt för att det behövs MER polarisering mellan vad som är rätt och vad som är fel. Ju mer tydligt det blir att alla kejsare (och småpåvar) är nakna dessa sannolikare är att det blir fler pojkar (och flickor) som utbrister "men...kejsaren är ju naken!". Det är precis vad som behövs nu.

 

Kort och gott, visst kan det just nu vara fruktansvärt frustrerande med all dumhet och direkt kränkande för intellektet och allt vad redbarhet och intellektuell hederlighet borde omfatta när det handlar om att barn drabbas. Men man får se det som att det är ännu ett steg (om än lite bakvänt sådant) åt rätt håll för i slutändan så kan det här bara sluta på ett sätt. När den stunden är kommen så har vi kanske inte bara blivit av med Marcus, Rössner, alla andra förståsigpåare och TV4 utan då har en vidare röta börjat karvas i och det är denna som i nuläget påverkar det mesta i den här världen.

Link to comment
Share on other sites

Idag finns det ett fåtal viktläger för barn, för dem som har råd dvs eftersom det kostar kring +20 000kr. Det är inte rätt.. detta är ett samhällsproblem vi måste ta tag i och därför bör både företag och samhället ta sitt ansvar. Barnfetma handlar inte bara om att aktivera sig eller äta rätt, det är en stor del i det hela, men det är så mycket mer än bara så.

Gå in och "likea" vår affärsidé på SU Innovation. Vi ska kämpa för att kicka igång ett nätverk, camp, och "pay-it-forward"-metod. Genom att sprida kunskap, inspirera & motivera till fysisk aktivitet och en hälsosammare livsstil kan vi öka ungas livskvalité & självkänsla. En "like" är ett steg i rätt riktning, och det kostar er inget.

Detta kommer ta tid att kicka igång, men en bra start på något stort. 

Share and care.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=617979554896949&set=a.617972874897617.1073741828.159825584045684&type=1&theater

 

Klicka på länken för att komma direkt dit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...