Jump to content

Ligger SNF bakom attacker på folkhälsan?


HelgeK
 Share

Recommended Posts

 

Det kanske inte är bara jag som lagt märke till långa helside(Nästan) artiklar som vill förespråka skräpmat. T.ex. 24/10 i Expresen intervjuas

professor  Peter M. Nilsson Han förespråka "Den nordiska varianten av medelhavskust" Vad är det?? Enligt professorn skall man till    medelhavskosten lägga "spannmål och rotfrukter"   Medelhavskost kan vara nyttig, men om man lägger till  mycket  spannmål  och  rotfrukter så får man en   högkolhydrat kost.                                                      Min undran blir är det så att SNF(Swedish Nutrition Foundation) sponsrar alla dessa "hälsoartiklar? De  skulle lägga ner tio miljoner per år, för att motverka "mode    Alla som motsätter sig högkonsumtion av hög procssesade  kolhydrater förespråkar förmodligen en "modediet", som t.ex LHF.  Så SNF är emot dieter, som hotar höga vinster för SNF! Det är förskräckligt att SLV(livsmedelsverket) går i SNfs ledband. Det måste ställas  krav att av korrumpera livsmedelsverket!! 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag läser inte sån skräplitteratur som Expressen men en liknande reflektion är fenomenet att kalla LCHF "livstilsval". Det är ju en diet man har för ett långt och hälsosamt liv, till skillnad från accepterade dieter som fläskfritt, vegetarisk och vegansk. Hur kommer det sig?

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...