Bob Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 ... men det är OK. För det var en (förhållandevis*) low-carb-pizza. Baserade botten på mandelmjöl. Typ det här receptet, fast utan sötningsmedel och bara halva mängden då jag lagade för 1 person. Det blir en smet, som jag bredde ut på ett bakplåtspapper och tillagade tills den blev fast och reste sig lite. Istället för tomatsås använde jag salsasås med 5.5 kh/100g (lättare att hitta osockrad än tomatsås); sedan på med riven ost, marinerad vitlök, och salami, och in i ugnen igen. Rätt gott, iallafall som omväxling :-) * Forfarande en del kolhydrater i mandelmjöl. Men på det stora hela är det väl i stort sett lugnt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jojomaja Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Såg trevligt ut, men jag försöker hålla nere lite på nötterna så jag har fallit för detta recept (pizzabotten av blomkål) http://stickafork.net/2012/04/cauliflower-crust-pizza/ men även detta (pizzabotten av linfrö och parmesan) http://www.ibreatheimhungry.com/2012/01/zero-carb-flax-meal-pizza-crust.html verkar intressant. Jag har inte provat den senare dock. Gränsen för mig går nog vid "Meatzza". Pizza med köttfärsbotten ... http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=952 Nu snackar vi "Meat lovers" pizza! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EB_ Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Jag brukar alltid göra pizzor och pajbottnar av ägg, ost, grädde och fiberhusk. Blir riktigt gott tycker jag. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LenaA Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Min favoritpizza är Lifezone-Moniques: 1 port 1 ägg 2 dl riven smakrik ost rör ihop, bred ut på bakplåtspapper in i ugnen 200° 10 min c:a ta ut, låt svalna lite bred på tomatpuré lägg på allt gott du vill på med riven mozzarella eller annan ost eller blanda in i ugn igen c:a 10 min strö över oregano Gör god kålsallad till (kål/paprika/olivolja/oregano) Denna pizza äter jag med gott samvete och en stor klick smör på Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LenaA Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Såg trevligt ut, men jag försöker hålla nere lite på nötterna så jag har fallit för detta recept (pizzabotten av blomkål) http://stickafork.net/2012/04/cauliflower-crust-pizza/ men även detta (pizzabotten av linfrö och parmesan) http://www.ibreatheimhungry.com/2012/01/zero-carb-flax-meal-pizza-crust.html verkar intressant. Jag har inte provat den senare dock. Gränsen för mig går nog vid "Meatzza". Pizza med köttfärsbotten ... http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=952 Nu snackar vi "Meat lovers" pizza! Har också provat meatzza - jättegott och en "riktig" rätt från Mexico Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.