Jump to content

Stekyta på ugnsstekt kyckling


MariaF
 Share

Recommended Posts

Hos oss äter vi gärna ugnsstekt kyckling men gillar när det är lite knaprigt i skinnet. När man då ugnssteker mycket på en gång blir det väldigt skvättigt och det känns som att man röker maten istället för steker... Jo, jag har fått flytta brandvarnaren.
Finns det nåt bra knep att få stekyta på kycklingen men slippa skvättet? Jag tycker inte det blir samma sak under folie eller i en stekgryta med lock. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag är ju lite bortskämd, det är maken som lagar mat (men jag får å andra sidan städa emellanåt...:P). 200*C, varmluft och så har han penslat skinnet med smör. Steks på samma hålla hela tiden i en ugnsfast form med delarna på galler men utan lock.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 timmar sedan, Kattazz sade:

Jag steker först kycklingbröstet med skinnet nedåt i pannan några minuter

Jag har funderat på det som alternativ... Ska utvärdera hur det går utan att pensla med smör först.
Verkar skvätta betydligt mindre hos er andra. Igår stod jag med svinto i ugnen och mina fingrar är alldeles söndertrasade idag. Man kan ju använda handskar men det är överkurs! :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...