Jump to content

[Tips] 100 recept


lelleleo

Recommended Posts

Har en bokide´

 

100 goda recept

Med 75 % fett, 25 % protein & 5 % kolhydrater. Och kanske ennu en underrubrik...

Med *2000 kalorier*

 

Detta för att jag ska slippa bli proffessor för att kunna äta LCHF "på rätt sätt". Jag vill hellre memorera vistekster, skriva en barnbok, och käka lite inni mellan, utan att bli (fortsätta vara) fet. Jag skulle med min vilja kunna banta av mig 20 kg med nåt j..la pulver. Men det har jeg lärt nu, att det är jöns. Nej 100 enkla goda recept efter mallen över, skulla sitta som p i G. Och det finns ju dom här inne som har alla dessa kunnskaper... Så det är "bara" att få det inn mellan pärmarna.... Hade blivit en bestseller tvärt, i dessa LCHF tider...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stek 1 kg kycklingfilé i smör (behöver ej vara genomstekt) Gör en sås av 5 dl cremefraiche som kokas upp. Tillsätt 140 gram kvibille ädel 30% och 1/2-1 msk soya. Koka såsen tills osten smält. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och häll såsen över. Gratinera i ugn 225 grader i 20-30 min. Såsen har ett näringsvärde på 337 kcal, 2,92 kolhydrat och 33 gram fett /100g.

Gillar man bara mögelost så är denna rätt helt fantastisk. Dessutom räcker den till massa middagar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bokidén är bra. Problemet idag är väl att de flesta recept på både bloggar och i veckomenyer, böcker och tidningar (Undantag Mat & Hälsa) saknar angivelse av näringsinnehåll så det blir ett attans räknande för oss som ska laga maten ... Man önskar att det fanns bättre angivet vad en portion innehåller, i synnerhet om man köper en bok eller tidning och betalar för receptet. Kanske är inte E% så himla intressant för alla, eftersom du kan hålla 5E% kolhydrater men ändå överdosera om du äter tillräckligt mycket energi ... Däremot är det ju intressant med gram kolhydrater per portion.

 

Med tanke på hur mycket godis, bakverk, tårtor och annat som publiceras som "LCHF" när det ofta är på gränsen till högkolhydratskost, så vill man ju få lite bättre info ... Jag tror många trillar dit på diverse recept de aldrig skulle ha lagat om de vetat hur mycket kolhydrater det finns i just den rätten. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...