Jump to content

Lua filosoferar


Lua

Recommended Posts

Hej alla nya vänner! Jag har ätit LCHF i 6 år, med undantag för en graviditet där jag åt typ uppfettad GI. Jag har bloggat under stor del av tiden, men de senaste månaderna har det varit tunnsått på min egen plats i sajberspäjs. Men nu tänkte jag ta tillfället i akt och återuppliva bloggen som en aktiv och daglig LCHF-blogg. Med (förhoppningsvis) nya läsare ökar motivationen att skriva och därmed att laga god LCHF-mat och berätta om mina erfarenheter.

 

Välkomna!

 

http://luafilosoferar.wordpress.com/

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Två veckor utan resultat på vågen, men det är ju varken ovanligt eller konstigt utan helt i sin ordning. Hoppas att kroppen släpper iväg lite under kommande vecka :rolleyes: Några riktig goda rätter har jag lagat under veckan, bland annat en öppen räkwrap och LCHF-semlor som var himmelska. Välkommen till bloggen!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Rapport från vecka 6: -0,5 kilo :P  Bara två kilo kvar tills det är dags att förnya garderoben å det bestämdaste. Bland förra veckans matfavoriter finns köttfärslimpa med smörfräst och gräddkokt vitkål. Galet gott! Välkommen till bloggen!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 8 months later...
 • 1 month later...
 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

Så här säger reglerna http://forum.kostdoktorn.se/topic/2-regler-f%C3%B6r-forumet/ om länkning till sidor utanför Kostdoktorn: "... länkar till andra sidor ska vara relevanta för diskussionen och av värde för andra läsare. Länkar till kommersiella sidor (dvs. reklam) godtas även om de är relevanta endast från moderatorer."

Andra meningen är inte tillämplig, eftersom Luas blogg inte är kommersiell.

Första meningens regel hindrar enligt min mening inte Luas länkar i denna tråd, då jag menar inläggen i bloggen är relevanta och värdefulla för många läsare. Det tycker jag också visas av de kommentarer och gilla-markeringar som förekommer.

Allmänt sett ska man dock vara sparsam med länkar, utan här på forumet i första hand beskriva med egna ord det man vill ha sagt.

 

Vidare diskussion om detta förs lämpligen i den tråd som Lua startade för detta: http://forum.kostdoktorn.se/topic/4608-l%C3%A4nka-till-blogg/

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

En fin helg! Vid vägningen i lördagsmorse visade det sig att min strikta vecka gett resultat (så klart ^_^ ) -1kilo. Lördag har jag en friare dag och då gjorde jag utskuren biff med ostgratinerad paprika, stekta grönsaker och en jättegod kall bearnaisesås. Till efterrätt mixtrade jag och min dotter ihop en mintchokladbakelse som blev ungefär hur god som helst.

 

Men. Biffen blev seg och det blir den alltid för mig. Jag köper den sällan eftersom jag misslyckas, men då och då tänker jag att NU måste det väl ändå funka. Jag steker enligt konstens alla regler: rumstempererat, avtorkat, mycket smör, het panna till perfekt rosa, men ändå blir det inte bra. Någon som har tips?

 

Recept i bloggen:

http://luafilosoferar.wordpress.com/2014/03/16/mintchokladbakelse-aa/

http://luafilosoferar.wordpress.com/2014/03/16/seg-biff-men-goda-tillbehor/

Link to comment
Share on other sites

Igår svängde jag ihop en sådan god laxrätt med kokosgrädde, röd currypasta och lime. Jag hade i wokgrönsaker och sjögräsnudlar också och hela familjen gillade den. Eftersom jag äter strikt just nu så valde jag bort grönsakerna utom broccolin och lät en stor klick smör smälta över min lilla portion ^_^ När man har stor familj är det bra med allt-i-ett där var och en kan välja sitt. Barnen älskar minimajs, morötter och sockerärtor!

 

http://luafilosoferar.wordpress.com/2014/03/22/lax-och-sjograsnudlar-i-kokosmjolk/

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Det går trögt i min vårvinterutmaning men nu är jag i alla fall halvvägs: 3 kilo avklarade och 3 kvar  ;) Men som vi alla vet är det ju inte kilona utan välmåendet som räknas och det är på topp! Lugn, platt (nåja, men ni fattar) mage, noll godissug, full av energi och glad åt ljusets återkomst!

 

Jag planerar också för min favorithögtid påsken  :wub:  En utmaning blir att fylla barnens påskägg med sockerfritt och ändå slå dem med häpnad. Om ni sitter på goda tips och idéer får ni gärna dela med er, här eller på bloggen.

 

http://luafilosoferar.wordpress.com/2014/03/29/planerar-pask/

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Idag har barnen fått söka påskägg som traditionen i vår familj bjuder, men i år var ägget sockerfritt  :)  Dock inte helt kemikaliefritt, då jag använde funlight (fulvarianten, inte den med stevia) till två av "godisarna". Men jämfört med fjolårets ägg är det rena rama hälsokosten  ;)

 

http://luafilosoferar.wordpress.com/2014/04/18/sockerfritt-paskagg/

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Visst är det så, Lilla Anna!

 

Nu finns det diverse nytt i bloggen. Bland annat har vi gjort ett familjetest av de nya lokavarianterna med smak av glass... Man kan väl tycka vad man vill om fenomenet, men som mamma till barn som ska äta sockerfritt en hel sommar, tycker jag att det är bra ;) Det är ju absolut ett bättre alternativ än både läsk och glass.

 

Hela familjen var också mycket förtjusta i den lchf-lasagne som vi testade i helgen.

 

Hoppas att alla har en fett fin kväll!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Efter en liten sladd ut i det mer liberala LCHF-diket har det stått stilla, så klart :rolleyes:  Nu är jag tillbaka på banan och har hittat ny inspiration, vilket känns mycket skönt! Den här veckan har jag tappat 1 kilo och fått tillbaka lugnet i kroppen - ljuvligt. I bloggen finns förslag på veckomeny för nästa vecka om någon har idétorka :wub:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Taraaa! Äntligen har jag flyttat alla kulor till rätt glas! 12 envisa halvkilon har jag blivit av med genom ökat fettprocent, tålamod, 16:8 och mindre portioner. Jag är så glad! Hoppas jag kan inspirera någon!

 

I bloggen finns också ett jättesmaskigt recept på örtsmörsfyllda lamburgare, som jag hämtat från senaste Buffétidningen. Är det inte härligt att man ser fler och fler Icke-fettskrämda recept även i vanliga tidningar!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...