Jump to content

LMV:s arv till mänskligheten... (SLV)


Peter B
 Share

Recommended Posts

...det blir nog Nyckelhålsmärkningen.

 

Någon som är sugen på att köpa produkter i enlighet med  Livsmedelsverkets nyckelhålsmärkningskrav: T ex margarinost med max 17g fett (och max 3,4 g mättat fett)  ;) Någon som testat denna kulinariska upplevelse? ;) Kan det verkligen vara OK att kalla det för ost???

 

 

uttdrag från LIVSFS 2005:9

 

 

7. Margarinost (helt eller delvis

vegetabiliska produkter avsedda för

samma användning som produkterna

i grupp 8) och motsvarande smak

satta produkter.

- fett högst 17 g/100g

- mättade fettsyror högst 20 % av

den totala fetthalten

- natrium högst 0,5 g/100 g

8. Övrig ost och motsvarande

smaksatta produkter.

- fett högst 17 g/100 g

- natrium högst 0,5 g/100 g

Link to comment
Share on other sites

Jag kommer ihåg margarinosten från 70-talet. Jag var barn då och den smakade som Hushållsost, så den var god. Den kom in i mitt liv en sommar samtidigt som fruktyoghurten. Kommer ihåg vilken upplevelse det var! Tänk att få äta smält smultronglass till lunch (vi tog med yoghurten och mackor till stranden i kylväska)! Dittills hade det varit filmjölk - ofta långfil.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...