Gå till innehåll

Varför inte gurka o äpple vid gallbesvär?


napoleon

Recommended Posts

Jag har länge förstått att fet mat sätter igång gallproduktionen, vilket vi LCHF:are anser är positivt, men vad är det för ämnen i gurka och äpple som gallan ska ta hand om? Det sägs ju att sådant kan framkalla gallbesvär. Kostdoktorn nämner bara fettets inverkan på gallproduktionen och jag hittar inte svar på min undran någon annanstans. Kan ni hjälpa mig?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tror inte att någon egentligen vet. Det är välkänt att gröna frukter och grönsaker kan orsaka besvär men jag har aldrig fått en vettig förklaring till vad det riktigt är som händer när man äter det.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan det vara vaxerna i t.ex. äppelskal? Eftersom vax är en fettsyraester borde det sätta igång gallproduktionen.

 

Äter man en fettrik kost omsätts galla i högre omfattning vilket borde motverka bildning av gallsten/grus.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

×
×
  • Skapa nytt...