Jump to content

Rysk Yoghurt


noacastle

Recommended Posts

Den ryska youghurten är nästan som en dessert tycker jag, så god är den, gärna med några bär till.

 

Ett annat tips är Smetana, finns både från Arla och Valio, på 42%, viket är i alla fall lite mer än crème fraiche. Ha i en rejäl matsked per portion gryta av valfri sort. Låt den inte koka, för då skär den sig lätt, utan tillsätt mot slutet, eventuellt först vid servering.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Den ryska youghurten är nästan som en dessert tycker jag, så god är den, gärna med några bär till.

 

Ett annat tips är Smetana, finns både från Arla och Valio, på 42%, viket är i alla fall lite mer än crème fraiche. Ha i en rejäl matsked per portion gryta av valfri sort. Låt den inte koka, för då skär den sig lätt, utan tillsätt mot slutet, eventuellt först vid servering.

 

Mosa ner frysta hallon i smetana.. mmm det blir som hallonglass fast fräschare! Mums mums! 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Detta har bland annat diskuterats tidigare i denna tråd.

 

Jag skulle vilja tipsa om en yoghurt som är fetare än Lindahls ryska (tysktillverkade) yoghurt: Wapnö Matyoghurt naturell 18 %

 

Denna yoghurt är gjord på mjölk från deras lokala gårds kor som är gräsbetande.

 

Näringsvärde per 100 g:

Protein 4,2g

Kolhydrat 3,1g

Fett 18g

 

Rysk yoghurt:

Protein 3,5 g
Kolhydrater 4,0 g
Fett 17 g

 

Man vinner på fett och kolhydrater men förlorar på en andel mjölkprotein, vinsten är dock större än förlusten. Dessutom så är yoghurten närproducerad och till och med "härproducerat", en benämning som företaget själv har myntat. Det innebär att tillverkning och förädling sker på samma plats.

 

Var köper man den? Förutom deras egna gårdsbutik: http://www.wapno.se/...jare-livsmedel/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Åhh, Rysk yoghurt, den är så bra till frukost. Ett par matskedar med kokta hallon o blåbär, kokosflingor och solroskärnor och jag står mig ända till middagen utan problem. Även om ett lopp avverkas under dagen. Det är såå mättande.

 

Jag ser mest till mängden fett eftersom visserligen är det mindre mängd kh/100 men större mängden fett gör att det går mycket mindre av rysk än grekisk/turkisk yoghurt, alltså blir det mindre kh man får i sig iafa. 1kh hit eller dit, man måste se till helheten. Får jag i mig bara 3msk av rysk istället för 6msk turk/grek så blir det ju klart mindre mängd kh med större mättnad. Då betyder den enda kh'n mindre.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...