noacastle

Rysk Yoghurt

Recommended Posts

Ville bara lite snabbt tipsa om Rysk Yoghurt, som har mindre kolhydrater än turkisk, och dessutom är jätte god! 

KH: 4 per 100g, jämfört med den turkiska som har 5.1 =)

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Plus att den har 17% fett istället för 10%. Jag tar alltid den istället fast den kostar dubbelt för fått för mig att den även är lite godare. Men köpte båda nu så jag kan testa av på riktigt vilken som har godaste smaken.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag älskar min ryska youghurt...tar den till frukost varje dag med lite mandelflingor och några blåbär.  :)

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den ryska youghurten är nästan som en dessert tycker jag, så god är den, gärna med några bär till.

 

Ett annat tips är Smetana, finns både från Arla och Valio, på 42%, viket är i alla fall lite mer än crème fraiche. Ha i en rejäl matsked per portion gryta av valfri sort. Låt den inte koka, för då skär den sig lätt, utan tillsätt mot slutet, eventuellt först vid servering.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den ryska youghurten är nästan som en dessert tycker jag, så god är den, gärna med några bär till.

 

Ett annat tips är Smetana, finns både från Arla och Valio, på 42%, viket är i alla fall lite mer än crème fraiche. Ha i en rejäl matsked per portion gryta av valfri sort. Låt den inte koka, för då skär den sig lätt, utan tillsätt mot slutet, eventuellt först vid servering.

 

Mosa ner frysta hallon i smetana.. mmm det blir som hallonglass fast fräschare! Mums mums! 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Detta har bland annat diskuterats tidigare i denna tråd.

 

Jag skulle vilja tipsa om en yoghurt som är fetare än Lindahls ryska (tysktillverkade) yoghurt: Wapnö Matyoghurt naturell 18 %

 

Denna yoghurt är gjord på mjölk från deras lokala gårds kor som är gräsbetande.

 

Näringsvärde per 100 g:

Protein 4,2g

Kolhydrat 3,1g

Fett 18g

 

Rysk yoghurt:

Protein 3,5 g
Kolhydrater 4,0 g
Fett 17 g

 

Man vinner på fett och kolhydrater men förlorar på en andel mjölkprotein, vinsten är dock större än förlusten. Dessutom så är yoghurten närproducerad och till och med "härproducerat", en benämning som företaget själv har myntat. Det innebär att tillverkning och förädling sker på samma plats.

 

Var köper man den? Förutom deras egna gårdsbutik: http://www.wapno.se/...jare-livsmedel/

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Grekisk är faktiskt ännu godare ;)

 

Köper 4-pack på Lidl (godare än storbunken), kh ligger på 5, men det är värt det ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Åhh, Rysk yoghurt, den är så bra till frukost. Ett par matskedar med kokta hallon o blåbär, kokosflingor och solroskärnor och jag står mig ända till middagen utan problem. Även om ett lopp avverkas under dagen. Det är såå mättande.

 

Jag ser mest till mängden fett eftersom visserligen är det mindre mängd kh/100 men större mängden fett gör att det går mycket mindre av rysk än grekisk/turkisk yoghurt, alltså blir det mindre kh man får i sig iafa. 1kh hit eller dit, man måste se till helheten. Får jag i mig bara 3msk av rysk istället för 6msk turk/grek så blir det ju klart mindre mängd kh med större mättnad. Då betyder den enda kh'n mindre.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag får bara tag i grekisk yoghurt här, men den är väldigt god! 11% fett, 2 g kh..

Brukar ta 2 msk och blanda med 1 msk kokosfett.  :wub:

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu