Jump to content

100 % smör


evab
 Share

Recommended Posts

Du menar Ghee va.. dvs smörolja?

 

Uppsök en sk invandrarbutik och fråga efter Ghee.. det smakar lite nötaktigt.

 

Det är främst för de som saknar kylskåp.. själv gillar jag smör bättre, det har en annan smak som är omistlig i matlagningen.

Link to comment
Share on other sites

Ja, inte vet jag om det är detsamma! https://www.google.se/search?sourceid=navclient&aq=&oq=sm%C3%B6r+100%25&hl=sv&ie=UTF-8&rlz=1T4HPEB_svSE252SE252&q=sm%C3%B6r+100+&gs_l=hp..0.0i22i30l2j0i22i10i30j0i22i30j0i22i10i30.0.0.0.11279...........0.LgvfiCi5KBY

 

"Koncentrerat Svenskt Smör från Arla består av ren smörolja utan tillsatser. Det innehåller inget vatten, vilket gör att det inte behöver skiras. Eftersom Koncentrerat Svenskt Smör från Arla inte heller innehåller några proteiner bildas inga restprodukter som bränner fast när du steker."

 

Vet att en del använder det och undrar till vad och varför?

Link to comment
Share on other sites

Jag har en sådan burk hemma.. köpt på Hammarkullens torg.. det heter Ghee!

 

På klingande svenska blir det skirat smör.

 

Det har som sagt en något nötaktig smak.. och används främst i matlagning.. främst för de utan kylskåp.

 

Pröva att köpa från din lokala invandrarbutik och se om du gillar det.

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ghee

Link to comment
Share on other sites

Jag som inte tål komjölksprotein använder det i stället för vanligt smör. Jag tycker att Arlas produkt smakar bättre än ghee som jag köper i affären. Egen ghee tycker jag smakar bra. En fördel med koncentrerat smör är att det håller längre än vanligt smör.

Link to comment
Share on other sites

Hejsan ja har haft Arlas 100% smör i ett år och använder till all matlagning och bakning mättar så mycke mera märker ja när ja steker  i detta smör. Gott att slippa ge massa pengar för vatten som finns i det andra smöret. Har mest vanligt smör till MBC kaffet. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Om ghee har nötaktig smak eller inte beror på hur höga temperaturer som använts vid framställningen. Beurre noisette, eller brynt smör på svenska, fås genom att man skirar smör och låter partiklarna som fälls ut bli brynta. Om värmen är så låg att partiklarna inte blir brynta, eller man tar bort dem innan de hunnit bli brynta, blir smörsmaken inte påverkad.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...