Jump to content

Framtidens härliga mat


Leopold Roos

Recommended Posts

För bara några år sedan hade man trott att detta var ett 1 aprilskämt men det är hit vi är på väg. Att NASA är intresserade är väl förståeligt då det sparar lite utrymme för emballage kring riktig mat men visionen att detta skulle bli var mans egendom är ju deprimerande. Lika absurt som forskningen kring konstgjort kött.

Link to comment
Share on other sites

Kort och gott, inom snar framtid får man se till att hålla tungan i styr på diskussionsforum för annars kan man bokstavligt talat tvingas få äta upp dem. :)

 

För övrigt instämmer jag vad gäller det Per säger om att den här typen av skrivarkrubb skall bli var mans stapelvara vad gäller matintag.

 

Vi behöver en återgång till "riktig" mat inte ännu mera hokuspokus och "mad scientist"-experiment. Seriös forskning borde således inriktas på att säkerställa den utvecklingen istället...eller i varje fall också. Men chanserna för det är ju minimala med tanke på att det inte bara finns mindre vinstpotential i den typen av forskning utan det sammanfaller dessutom med stora livsmedelsproducenters intresse som går åt rakt motsatt håll i form av mindre fokus på kvalitet och mer på kvantitet/(kortsiktig) vinst.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...